Categorieën
beauty

Langzaam oud

Vichy Slow Âge review

Heb jij dat nou ook? Ben ik gewoon met m’n dagelijkse dingen bezig wanneer ik ineens mezelf in een spiegel zie. Per ongeluk. Dat is schrikken. Waah! Ben ik dat?

Ik “zie” mezelf gewoon nog als een dertiger. Zo voel ik me ook. Zoveel ben ik toch niet veranderd? Maar helaas zegt de spiegel anders. En dan vooral met goed licht. Met de zon op je gezicht en dan heel dicht op je eigen spiegelbeeld. Afschuwelijk. Dat ben ik niet. Zo voel ik me niet. Ik ben van binnen veel jonger dan van buiten. Ik ben, zonder dat ik het doorhad, gewoon oud geworden.

Soms heb ik een goede dag. Lekker geslapen. Helemaal fit. Ontbijtje, douchen, make up. En dan naar m’n werk. En als ik daar dan in de spiegel kijk denk ik “Ach, het valt wel mee vandaag”. Maar meestal, en tegenwoordig steeds vaker, herken ik mezelf niet in die spiegel. Ik begin gewoon een omaatje te worden. Is ook niet zo gek op mijn leeftijd. Maar het klopt niet met wie ik ben. Van binnen.

img_3233-1
Dit ben ik, zonder make up, na drie weken smeren.

 

Tja, en als je dan nóg eens beter kijkt, wordt het er niet fraaier op. Hangende oogleden, zwakke kaaklijn, diepe neus/mondplooi, frons tussen m’n wenkbrauwen. Rimpels langs m’n lippen, kraaienpootjes rond de ogen. Moet ik nog doorgaan? En dan heb ik het alleen nog maar over mijn gezicht.

Nu was er pas geleden een winactie van franska – ik volg haar blog dagelijks – waarbij je een pakketje van Vichy kon winnen. En YES, ik had ‘m gewonnen! Ik kreeg netjes twee producten toegestuurd met de vraag of ik er over wilde schrijven.

 

img_3229

Normaal gebruik ik huis-, tuin- en keukenmerken als dagcrème voor m’n gezicht en dat vond ik altijd prima. Ik was dus ook heel benieuwd of het nu zoveel verschil zou maken als ik eens een duurder merk zou proberen.

Vichy Slow Âge helpt bij dagelijks gebruik voor:

  • vermindering van opkomende tekenen van huidveroudering: van fijne lijntjes tot rimpels.
  • vermindering van huidverkleuring tot donkere vlekken
  • vermindering van kussenafdrukken en verlies van veerkracht
  • directe hydratatie en bescherming
  • een levendige, gezond uitziende gloed

De crème is hypoallergeen en vrij van parabenen (chemische conserveermiddelen).

 

Nou, slow age ofwel langzaam oud worden. Dat wil ik wel. Het gaat mij veel te snel. Met dit product van Vichy gaat het in  s l o w m o t i o n.  Dat beloven ze toch.

Ik ben nu drie weken aan het smeren. Het ruikt lekker, dat moet gezegd. Het smeert prima uit. Het voelt goed. Het lijkt wel of m’n huid wat voller is en er daardoor wat gladder uit ziet. Zou dat dan die veerkrachtige werking zijn? Voor mij is dit allemaal nieuw.

De oogcrème daarentegen prikt wat in m’n ogen. Volgens mijn collega is ie dan wat te vet. Dus nu smeer ik de oogcrème op voordat ik ga slapen. Misschien zelfs ook beter. Dan kan het lekker intrekken. Bij m’n ogen weet ik nog niet of het wat doet. Dat zien we misschien later pas.

 

Tot nu toe ben ik zeer tevreden met de Vichy producten. Ik heb echt het idee dat het meer doet dan mijn normale crèmepjes.  Maar ik blijf smeren en houd jullie op de hoogte.

 

WORDT VERVOLGD.

 

 

 

 

 

2 reacties op “Langzaam oud”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d