Categorieën
fashion

Hot or not

Hot or not. Opmerkelijke modetrends

Er zijn weer wat nieuwe trends gespot op de catwalk en in het straatbeeld. De vraag voor ons, 40plussers, is natuurlijk “Doen wij daaraan mee of niet”?

 

Kan dat nog op onze leeftijd? Mijn antwoord is TUURLIJK WEL, waarom niet. Het moet natuurlijk wel bij je passen en je moet goed weten hoe. En een klein beetje lef is er ook voor nodig om sommige dingen te dragen. Je kunt best wat kritiek krijgen van mensen die er niks van snappen.

broekrok

 

 

De eerste trend is iets wat afgelopen winter in al in de hippere winkels te zien was. De culotte. Maar ik ken dat ding nog van vroeger. Mijn moeder droeg ‘m ook, in de jaren ’70. Toen heette het een broekrok.

 

 

 

 

Ja, daar zie ik mezelf toch niet in lopen. Maar vertaald naar deze tijd is ie geweldig!

img_3267
Deze soepel vallende culotte is van YaYa.

Hier is de zwarte culotte klassiek gecombineerd. Maar hij is ook heel leuk stoer te dragen. Met een t-shirt, bomberjack en sneakers bijvoorbeeld.

 

 

 

img_3363

De tweede trend: witte sokken in badslippers. Ja echt. Dit is geen grapje.

Eerlijk gezegd loop ik nu voor de derde zomer op m’n badslippers want ik vind deze sporty style heel leuk. Ik houd van sport-invloeden in de mode. Maar ben volgens mij de enige want ik word altijd raar nagekeken als ik ze aan heb.

 

 

Veel trends beginnen bij de jongeren en later wordt het door iedereen opgepikt. Zo ook dat met die sportsokken en sportslippers.

Erg leuk vind ik dit. Het zal mij benieuwen of we het in het straatbeeld gaan zien. Ik ben vóór. Culotte, kort broekje of leuk rokje. En dan met sokken er onder. Maar de slippers kunnen natuurlijk ook zonder sokken.

 

 

Hier wat voorbeelden van hippe varianten op de badslipper die nu écht in is.

 

 

img_3379
Mijn badslippers van Adidas

Hier draag ik mijn slippers onder een boyfriend jeans van Bianco, blazer van YaYa en t-shirt van Disney.

 

 

De derde trend is de plissérok. Ja, zo’n ouderwetse, dikmakende plooirok. Nee hoor. Ook dit kledingstuk is de vernieuwde versie van wat we kennen van vroeger. Ook al veel gezien afgelopen winter. In matte stoffen, maar ook in glanzende materialen. Komende winter ga je ‘m echt veel zien. Combineer de (van huis uit tuttige) rok met grove truien. Of draag er een stoer biker jack op. Helemaal leuk!

 

img_3311
Deze nude-kleurige rok en trui zijn allebei van H&M

 

Nu draag ik de luchtige zomerversie maar kan bijna niet wachten tot de winterrokken binnen komen. De zwaardere kwaliteiten maken zo’n kledingstuk iets rijker. Stoer met m’n kistjes er onder.

 

Hot:

  img_3419

Leuk, die hoge broeken. Zit ook heerlijk. Mooi met je shirt er in, net als hier op de foto. Práchtig bij dat meisje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not:

Maar als je een buikje hebt, net als ik. Taillebroeken, niet doen. Die taille die we niet meer hebben, wordt op deze manier alleen maar geaccentueerd. Alleen maar leuk bij superslank en bij heel jong. Zelfs mijn kat kan het niet meer aanzien…

Not:

Een spijkerjasje is leuk. Over een jurkje, op een witte broek, bij een bohemian rok. Maar jeans op jeans. Nee, niet meer leuk. Kies dan voor een wit of grijs jeansjasje, als je toch graag een spijkerbroek draagt.

 

Wat vinden jullie van deze “nieuwe” trends? Ik ben benieuwd. Let me know!

 

 

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “Hot or not”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: