maatschappij persoonlijk

Cougar?

Het is heel normaal wanneer je als vrouw getrouwd bent met een veel oudere man. Maar als het andersom is, wordt er toch vreemd tegenaan gekeken.

Een man die met een oudere vrouw gaat, wordt stoer gevonden. Maar diezelfde vrouw die dus met een jongere kerel vrijt, wordt als ordinair gezien. Da’s niet eerlijk.

Toch lijkt het wel een trend te worden: oudere vrouw met jongere man. Wij, vrouwen, zijn de wereld aan het veroveren. Niet alleen mannen jagen op een (bed-)partner. Nu ook vrouwen. En dat zijn meestal vrouwen met macht, geld of looks.

Deze vrouwen worden cougars genoemd. Ze hebben geen man nodig voor het geld of status. Ze willen gewoon plezier en zoeken iets “lekkers”. Ze hebben immers keus genoeg.

img_3463
Bron: infonu.nl

 

 

Met deze trend doe ik graag mee. Ik loop zelfs al jaren voor. Ik heb al 15 jaar lang een jongere man. Al noem ik mezelf geen cougar. Ik ben gewoon “jong van geest”. Ik ben nog jong, fris en speels van karakter. Vind ik vooral zelf. Daarom klikt het zo goed met mijn jongere man.

Daarentegen denk ik wel dat hij op mijn geld en status (als spijkerbroekverkoopster) is gevallen. Ik treed hiermee in de voetsporen van veel bekende Nederlandse cougars:

 

 

Linda de Mol met Jeroen Rietbergen (7 jaar verschil), Froukje de Both met Jeroen te Rehorst (8 jaar verschil) en Tanja Jess met Charly Luske (12 jaar verschil).

 

En dan heb ik het nog niet eens over de wereldberoemde sterren, die het soms wel heel bont maken:

 

Madonna met Brahim Zaibat (28 jaar verschil), Demi Moore met Ashton Kutcher (16 jaar verschil), Brigitte en Emmanuel Macron (16 jaar verschil) en onze eigen Patricia Paay met Maurice Dix (40 jaar verschil).

 

Maar het zal toch allemaal niet rozengeur en maneschijn zijn bij die celebrities? Op een gegeven moment krijgt zo’n jonge kerel toch wel weer eens trek in een jong(er) blaadje? Als de vrouw dan naar beneden komt in haar meest sexy dress en vraagt: “Hoe zie ik er uit, schat?” En hij ziet haar platte achterwerk. En haar iets te felrode lippenstift is weeral uitgelopen in de vouwtjes rond haar lippen. En haar hals doet denken aan een Thanksgiving turkey. Terwijl haar gezicht zó is strakgetrokken dat haar ogen altijd verbaasd staan. Dan moet zo’n puber toch wel eens denken: “Ik vind dit helemaal niet meer lekker. Ik kan het niet meer aanzien. Ik wil weg!”

 

img_3465-1
Bron: infonu.nl

 

 

Ik hoef me niet suf te trainen. Ik doe ook niet aan plastische chirurgie. Mijn toyboy neemt me zoals ik ben. Gelukkig. Doe ik bij hem ook. We schelen immers maar drie jaar. Mag mezelf dus geen cougar noemen. Ik hoor er eigenlijk niet echt bij. Jammer hoor…

Vestrock 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

9 Reacties

 1. Ik vind ’t ook jammer dat er zo snel een sticker op andere mensen gedrukt wordt, ofwel dat een oudere vrouw meteen als ordinair wordt gezien als diegene met een jonger iemand gaat en een jongere jonge als stoer wordt gezien als diegene met een ouder iemand gaat. En drie jaar verschil is bijna niks! 😉 x A

 2. Het is een maffe dubbele moraal inderdaad dat een oudere man met jongere vrouw wel oké is, maar andersom niet. Best raar!

 3. haydeedeloof zegt:

  Die andere standaarden voor mannen en vrouwen zouden wat mij betreft mogen verdwijnen. 🙂

 4. Ik vind dat je moet doen waar je happy van wordt. Enne.. 3 jaar dat is niks, toch? 🙂

 5. Wat heb je dit super leuk geschreven! Leuk om te lezen..

  1. Dank je wel 😊

 6. Liesbeth zegt:

  LOL. Geloof me het leven van een puma, cougar of jaguar valt niet mee!

  1. Hahaha Liesbeth

 7. thomasculinair zegt:

  Het is altijd makkelijk oordelen over een ander, laat iedereen lekker gelukkig zijn of je nu een jonge of oudere partner hebt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: