fashion persoonlijk

De dochter-challenge.

Mijn dochter is 10. Over een paar jaar begint ze te puberen. Soms denk ik wel eens dat het allang begonnen is. Ze heeft een heel eigen mening en laat die ook duidelijk horen. Maar we verschillen nogal van kledingsmaak. Zij houdt van zwart, sexy, stoer, glitters en pailletten. Beetje kermis zeg maar. Ik ben meer voor de naturellen, clean, sober en stoer.  De Scandinavische stijl.

Wat zou er gebeuren als mijn dochter, een week lang, mocht beslissen wat ik aantrok?

Nou, die uitdaging vond ze wel leuk. “Maar je gaat het écht dragen he?” Ja, dat is wel de bedoeling. Al werd ik wel een beetje bang want ik heb beloofd dat ik dus écht in die kleding zou gaan werken. En boodschappen doen. O hemel, hopelijk kiest ze iets fatsoenlijks.

Vanmorgen was het de eerste dag van de dochter-challenge. Ze stond een poosje in m’n kast te kijken. Dan in de andere. Ik heb namelijk een hangkast en een legkast.

“Je hebt alleen maar stomme dingen.” zei ze. Nou, bedankt. Dus ik loop altijd voor zot? “Nee, niet altijd hoor.” O, gelukkig. “Maar ik zie niks leuks!”

“Ja, deze!” zei ze en pakte een flanellen ruitoverhemd. “Heb je een legging? Dan bind je deze bloes rond je middel, da’s mooi.” Daar was ik dus bang voor. Ik in een kort strak broekje of een legging of iets dergelijks. Dat staat bij haar hartstikke schattig. Maar in dat soort kleding lijk ik toch niet goed wijs? En dan zeker omdat ik altijd predik dat kort en strak niet meer kan. En “Een legging is geen broek!” roep als ik weer iemand in zo’n maillot zie lopen. Ach, die is net in de was, zei ik. En dat loog ik niet, al had ik die legging heus nog wel een keer aan gekund.

“Nou, dan deze. Ja, dít moet je aan vandaag.” Ze had mijn zwarte plooirok vast van afgelopen winter. “Met deze. Wat is dat eigenlijk? O, een sweater. Ja, dít met dát.” Pas geleden heb ik een leuke sweater gescoord in de sale bij Esprit. Die viel haar natuurlijk op want die was nieuw. Het kaartje hing er nog aan. Ze griste een sjaal van een hangertje (ooit een miskoop maar te leuk om weg te doen). En m’n hoed die ik een paar keer heb gebruikt in foto’s voor m’n blog. “En dit.”

“En dan eh… je gympen. Je witte. Gatver, die zijn helemaal niet meer mooi wit. Heb je geen schone?” Nee, ik heb maar één paar witte. Die zijn nog van vorig jaar dus die zijn niet meer zo wit. “Zucht… Nou, doe die dan toch maar aan.” En ze vloog weer naar beneden. Op de bank. YouTube-filmpjes kijken. Het interesseert haar blijkbaar niet zo wat haar moeder aantrekt en of ze er leuk uitziet.

Toen ik naar beneden kwam in de, door haar uitgekozen, outfit, vroeg ik: En? Ze keek een seconde op van haar telefoontje en zei “Hm”. Meer niet. Daar moest ik het mee doen.

Dit is dus de outfit van dag 1 van de dochter-challenge. Zo verscheen ik op m’n werk:

 

img_3680Sweater van Esprit, rok van YaYa, sjaal en tasje van Bristol, hoed van Zeeman, (dirty) witte sneakers  van Nike, leren armband van Pimps&Pearls.

Het valt best mee. Zo erg is deze outfit niet. Ik heb de hoed wel af gezet om te werken. Dat is iets té voor in de winkel. Maar voor de rest ben ik best tevreden.

 

Ik ben benieuwd wat ze morgen voor me uit kiest. Kijk je dan weer mee?

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

10 Reacties

 1. […] het best leuk wat ik aanhad op dag 1 van de dochter-challenge. Vandaag dus de tweede dag van de dochter-challenge waarin mijn dochter van 10, een week lang, bepaalt wat ik aan trek iedere […]

 2. […] is de derde dag van de de dochter-challenge. Voor de derde keer deze week mocht mijn dochter van 10 beslissen wat ik aantrok. We hadden plannen […]

 3. Nicole zegt:

  Ik heb echt hard gelachen met die challenge, ik zag je al met een legging en iets met glitters op jouw werk, super, ik ben benieuwd naar de volgende opdraagt

 4. […] “Goh, dit heeft ze goed uitgekozen”. Of “Is dit je outfit voor vandaag? Voor je dochter-challenge.?” En dan vertelde ik maar eerlijk dat mijn dochter deze combi niet had gekozen, omdat ze […]

 5. […] de vijfde dag van de dochter-challenge. Na de blamage van gisteren, hoopte ik vanmorgen dat alles weer ‘normaal’ was. Mijn […]

 6. […] is het de voorlaatste dag van de dochter-challenge. Mijn tienerdochter mocht vanmorgen, voor bijna de laatste keer , mijn kleding uitkiezen voor […]

 7. […] Zondagochtend. Een beetje slome start van de dag gehad. Lekker lang in m’n slaapshirt rondgelopen en wat opgeruimd, wasje gedaan. Enfin, de gewone huishoudelijke dingen. En dan was het zover. De laatste dag van de dochter-challenge. […]

 8. […] De dochter-challenge. 31 juli 2017. Deze week beslist mijn dochter van 10 wat ik draag, iedere dag. […]

 9. […] De Dochter-challenge van vorig jaar was een groot succes. De challenge waarin mijn dochter een week lang iedere dag mijn kleding mocht uitkiezen, waardoor ik voor zot liep in de, door haar gekozen, outfits. Iedereen had het nog weken later over deze blogposts. […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: