Categorieën
fashion persoonlijk

Dochter-challenge dag 2.

Dochter-challenge dag 2.

De eerste dag ben ik goed door gekomen. Iedereen vond het best leuk wat ik aanhad op dag 1 van de dochter-challenge. Vandaag dus de tweede dag van de dochter-challenge waarin mijn dochter van 10, een week lang, bepaalt wat ik aan trek iedere dag.

 

Ze heeft voor de eerste keer uitgeslapen in deze vakantie. Eindelijk. Want ze was niet te genieten, mijn tienerdochter. Steeds veel te laat naar bed. Iedere dag wel een andere reden waarom het net iets te laat voor haar werd. Om 9.30 uur vanmorgen haalde ik haar uit  bed. Lekker lang geslapen dus.

Na een ontbijtje en een half uurtje kietelen en knuffelen (dat was heel lang geleden), zei ik: Het is weer zover, jij moet mijn kleren voor vandaag uitkiezen. “O ja, da’s waar”. En ze ging braaf naar boven. En tuurde in m’n kast.

Ze gooide een oudroze t-shirt op bed. En pakte toen een poederroze plooirok van het rek. O, weer een rok, net als gister? En helemaal in het roze? vroeg ik. “Nee, dat is niet mooi.” zei ze. En hing de rok weer terug. Dan naar m’n andere kast. “Dit vind ik mooi”. Ik voelde ‘m al aan komen: de bermuda. Een kort broekje. Dat draagt ze zelf het liefst. Vanaf maart tot november loopt ze het liefst in een kort broekje, naveltruitje en teenslippers.

Ja hoor, een korte broek en een t-shirt. En er moest nog iets overheen, vond ze. Ik probeerde nog: Kijk, een zwart blazertje, dat staat er wel leuk bij. “Nee” zei en ze vond ergens nog een bomber jackje waar ik niet meer in pas. “Dit moet je aan vandaag. En die slippers die je nu aan hebt. Die lopen lekker hè? Die mag je eronder dragen.”

Nog een hoed of een pet of een ketting? vroeg ik. “Ja, mijn pet met I Rule. Jij hebt geen leuke petten.”

Toen ik in haar combinatie de kamer binnen kwam (ze lag weer op de bank, Musical.ly filmpjes te kijken), vroeg ik Nou, wat vind je er van? Haar eerste reactie was het Alaaf-gebaar. Alsof ze wilde zeggen: Ga je naar carnaval? dacht ik. Vond ik op zich wel humor. Maar ze hield haar hand voor d’r ogen als een soort oogklep. Ze wilde niet kijken. Niet om aan te zien zeker? vroeg ik. Jíj hebt dit voor mij uitgekozen hoor. “Ja, het gaat wel. Het is best mooi.” Jaja dacht ik.

En zo ben ik dus op pad gegaan vandaag. Ik voelde me erg bloot met die oude, blote benen. En dat jasje dat niet dicht kon (afgelopen winter nog wel!). Maar beloofd is beloofd. Dit is de outfit van dag 2 van de dochter-challenge.

 

img_3695-1

Destroyed Tee van Penn&Ink, gestreepte bermuda van YaYa, zwarte pet van H&M, bomberjack van Vögele en m’n thuis-teenslippers van Crocs (via Bristol).

 

Ik heb snel boodschappen gedaan en m’n tienermeid naar het zwembad gebracht. Voor de rest niet in het openbaar verschenen.

Ben al bang wat er morgen gaat komen. Jullie ook?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: