Categorieën
fashion persoonlijk

Dochter-challenge dag 5.

Ik moest in een legging naar m’n werk.

Weeral de vijfde dag van de dochter-challenge. Na de blamage van gisteren, hoopte ik vanmorgen dat alles weer ‘normaal’ was. Mijn tienerdochter zou iets moois uitkiezen zei ze. Ik hoopte op iets verrassends. Iets waarvan ik zou denken: ‘Dat had ik zelf nooit zo bij elkaar gezocht maar het is eigenlijk hartstikke leuk.’ Ik was benieuwd wat het deze keer zou worden.

Ze pakte weer naar dat flanellen ruitenshirt. “Waar is je legging?” O nee he, ze probeert het gewoon nóg eens. Tja, die legging, die leren blinklegging? Die is gewassen. Hier is ie. “Ja, die legging met deze bloes om je middel geknoopt.” Blijkbaar is ze echt fan van deze combi. Zij droeg precies hetzelfde afgelopen winter. Nep-leren tregging, ruitenshirt rond haar middel, zwarte longsleeve t-shirt en witte sneakers. Stond superstoer. Nu wil ze dat bij mij ook aan doen natuurlijk.

Okee, en wat voor shirt? Ze griste gewoon een wit shirt uit m’n stapel t-shirts. Zonder te kijken welk shirt het was zei ze: “Ja, deze is goed. Die is mooi.” Het was een oudje van Esprit. En welke schoenen? vroeg ik. M’n kistjes denk ik he? Die staan er vast leuk onder. “Nee, die zijn stom. Je witte gympen horen daaronder.” Ja, het was te verwachten.

Toen ik alles aan had, lachte ze. Ze vond het écht mooi. “En wel alles aanhouden he! De hele dag.” Ja hoor, schat. Nog een ketting, hoed, pet? “Ja, m’n pet van ‘I Rule’, die je al eens eerder op had.”

Ik vond het niet slecht maar ik zou het inderdaad zelf nooit zo bij elkaar gezocht hebben. Toen ik een half uurtje later op m’n werk verscheen, begon m’n collega meteen keihard te lachen. Is het zó erg? vroeg ik. “Nou, het valt eigenlijk wel mee, maar je bent precies je dochter, maar dan de oudere versie.” Ik keek eens goed in de spiegel. En het klopt, de maxi-versie van dochterlief.

Dit is de oude en maxi-versie van mijn tiener. De outfit van de dochter-challenge dag 5.

img_3780 t-shirt Esprit, legging Transfer, ruiten shirt Object, sneakers Nike, leren armband Pimps&Pearls.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: