Categorieën
food&drinks

Street Food in Sydney

Wat ik vond van de nieuwste foodtrend ‘street food’ bij Sydney greet & eat.

Sinds begin september kwam ‘Sydney greet & eat’ met iets nieuws: ‘Street Food’. Ik, als bourgondiër en kritisch schrijver, mocht eens komen proeven in het trendy restaurant.

Na de trend ‘Food Truck’ begonnen Charlotte en Cindy met een nieuw concept: ‘Street food’. In de allerhipste steden van de wereld zoals Sydney, Londen, New York en Amsterdam zag je het al, maar nu dus ook in Terneuzen! Street Food, ik was benieuwd.

Ik zal de meiden van Sydney Greet & Eat eerst eens voorstellen:

Cindy&Charlotte
Charlotte en Cindy

Charlotte (45) en Cindy (41) Willemsen-van der Zalm. Ze zijn al elf jaar een koppel en zijn 5 oktober 2010 getrouwd.

Ik ken Charlotte nog van vroeger, toen ze bij ‘Toine Fassaert Delicatessen’ aan de Noordstraat in Terneuzen werkte. Daar heeft ze veel geleerd over kazen, vleeswaren, salades, brood en wijnen. In 2003 vertrok Charlotte voor een jaartje naar Den Haag waar ze werkte voor de beste traiteur van Nederland ‘Simon de Vogel’. Charlotte heeft daar veel bekende Nederlanders ontmoet die vaste klant bij haar werden. Terug in Terneuzen heeft ze de fijne kneepjes van het vak geleerd in de keuken van Sydney.

Cindy is haar carrière begonnen, op haar 16e in de zomer, bij restaurant ‘De Zwinhoeve’ in Retranchement. Ze kreeg een hekel aan de horeca omdat ze in kort rokje met kanten schortje moest lopen. Haha. Maar ze stond het jaar daarop in Blanes (Spanje) in restaurant ‘Dik voor mekaar’. Toen ze terug was in Terneuzen, is Cindy begonnen bij grand café ‘De Graanbeurs’ en heeft er tien jaar gewerkt. Toen is ze daar gestopt om het café ‘Op z’n kop’ te beginnen in Philippine. Ze heeft er een fantastische tijd gehad. Maar is ook daar gestopt, om te backpacken door Australië. Terug in Terneuzen heeft ze gewerkt in restaurant ‘1840’, café ‘De Borrelbar’ en in discotheek ‘Ieppys’. Maar kwam later toch weer terug bij ‘De Graanbeurs’.

In 2007 werd ‘Sydney’ geopend en zij werden verliefd op het pand. Na moeilijke periodes vanwege de kredietcrisis konden ze in 2010 eindelijk Sydney ‘van hen’ beschouwen.

img_4236

In eerste instantie was Sydney bedoeld als tapasbar en wijnproeflokaal. Maar geleidelijk aan zijn ze uitgegroeid tot een goed restaurant met 20 man personeel. Je kan er een uitgebreid 3-gangen menu eten en/of goed glas wijn drinken. Sydney staat bekend om z’n sushi en sashimi (nu veranderd in het gerecht ‘poke bowl’) en die is héérlijk! Maar de kangoeroe biefstuk is ook zeer populair. En niet te vergeten het vispannetje, jammie. Ook komen veel mensen voor de lekkere cocktails, gin tonic mixen en de 32 speciaalbiertjes (waarvan 6 van het vat).

Sydney ligt tussen het ‘Scheldetheater’ en ‘Cinecity’ in, dus het is altijd gezellig om een theater of bioscoopbezoek te combineren met een diner of drankje bij Sydney. Verder organiseren de meiden allerlei evenementen in het restaurant en op het Arsenaalplein. Hou ze in de gaten, want er zijn veel leuke events op komst!

Mijn vriend en ik mochten dus eens komen proeven van Street Food. Ik was benieuwd.

M’n partner koos als voorgerecht de poké bowl en nam daarna de spareribs. Hij heeft er van genoten. Het is niet te vergelijken met een ander gerecht. Het heeft een specifieke, eigen smaak. Héérlijk!

 

Ik koos de gestoomde dumplings en als hoofdgerecht de Thaise groene curry met scampi’s. En ik wil niet overdrijven, maar dat was toch lékker! Beetje pikant maar daar hou ik van. Binnenkort ga ik weer en bestel weer die curry. Tja, ik kan alleen maar zeggen, ga ook eens proeven. Je zult het met me eens zijn. Ik weet het zeker.

 

Wij, mijn vriend en ik, hadden op dinsdag gereserveerd. Ik dacht: ‘Dan is het niet zo druk en dan kan ik nog ff met Cindy en Charlotte kletsen’. Maar het zat bomvol. “Sydney kent geen rustige dagen”, verzekerde Cindy me. “Het is altijd lekker druk.” Wat een toptent!

En Charlotte en Cindy, wat een topmeiden! Snel tot ziens!

 

Ben je nieuwsgierig naar ‘Street Food’ bij Sydney greet&eat? Kijk dan eens op de site, klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: