Categorieën
health

Fit met Freya

Gastblogger Freya over fitter worden

Ben jij ook wat kilootjes aangekomen tijdens de vakantie? Ikke wel in ieder geval. Ik had me daarom ook voorgenomen om een paar keer per week een fikse wandeling te gaan maken. Maar daar is tot nu toe nog niks van gekomen. Gewoon te druk. Of gebrek aan discipline. Ik weet het niet. Ik weet het wel natuurlijk, maar je begrijpt me wel.

Een nieuwe gastblogger op X by KA kan alles vertellen over fitter worden en blijven en geeft ons graag iedere maand tips. Ze stelt zich in haar eerste blog aan ons voor.

 

freya 2
Freya van Futuro Fitness

 

Hoi, ik ben Freya van Dijke, almost 40. Ik woon samen met mijn man André en mijn bonuszoon Simon (22), mijn dochter Näomi (13) en 2 honden. Ik werk als sales/receptie mederwerkster bij Futuro Fitness in Terneuzen. Ook geef ik groepslessen en dat is mijn ware passie geworden. Ik ben blij om mensen op weg te kunnen helpen naar een fitter leven.

Ik ga jullie iedere maand wat tips&tricks geven voor een gezondere, fittere versie van jezelf!

Almost 40. Sportief? Ja. Fit? Ja, ook wel. Maar ik heb ook m’n onzekerheden. Ik denk dat wij, vrouwen, allemaal onze onzekerheden hebben. Het is ook best vermoeiend om de altijd vrolijke collega, verzorgde vrouw, sexy echtgenote, enthousiaste moeder, gezellige vriendin enz enz te zijn. We zijn zo kritisch op onszelf en vaak druk bezig met wat de wereld om ons heen van ons zou vinden, dat we onszelf regelmatig voorbij lopen… Herkenbaar?

wekker

En dan die spiegel. Die, zeker na je vakantie, niet altijd laat zien wat je graag zou willen. Hmmm, wat nu? Weer diëten? Of pak je het deze keer anders aan?

En nu komt het cruciale punt. WIL je dit ook echt? Dat is namelijk de eerste stap. Hoe hoog staat FIT ZIJN op jouw to do list? En daar kan ik en wil ik jullie graag bij helpen. Geen rare diëten, geen niet-te-betalen superfoods, niet jezelf uithongeren en niet jezelf afbeulen in de gym. Gewoon normaal. Ik weet het, dat klinkt niet echt rigoureus en dat hoeft ook niet. TE is namelijk niet vol te houden.

Dus mijn eerste tip is: Ga iets doen wat je leuk vindt. Het kan zijn wandelen met je vriendin. Een cursus gezond koken. Of neem eens een kijkje in de sportschool. Daar kan je altijd terecht voor een proefles of een pas waarmee je 10 dagen alles kan proberen, zodat je zeker weet of dit ook jouw dingetje is. Stap eens uit je comfort zone, neem een vriendin mee en maak van iets wat móet, een gezellig onderonsje met je bestie. Wedden dat je het dan wel vol kunt houden?

douzen in gym
Douzen Kroes in de gym

 

Zet een kruis in je agenda en maak tijd voor jezelf! Probeer verschillende dingen en zet de eerste stap naar een fittere versie van je nu al geweldige zelf! Heb je vragen of wil je meer weten? Leave a comment. Succes en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d