Categorieën
Lifestyle

Volg je kleur met DI-NN

DI-NN over de kleur geel

img_4229
Diana van DI-NNlogo di-nn

 

 

 

Hallo,

Waar denken jullie aan bij de kleur geel? Daar gaan we ons deze week een beetje in verdiepen.

GEEL

De gevoelswaarde van geel is zonnig en vrolijk. Het is een comfortabele en gezellige kleur. Het heeft een warme uitstraling, als het tenminste enigszins warm is gekleurd en wat naar het oranje neigt. Symbolisch heeft de kleur geel verschillende betekenissen en is cultuurgebonden. – Vanuit de westerse middeleeuwen werd de kleur geel gezien als de kleur van haat – In Azië is geel juist een uiterst heilige kleur.

Als lichaamsdeel wordt geel gezien als ongezond. Deze negatieve bijklank van geel komt ook voor in het gezegde; zich groen en geel ergeren.

Geel is een opvallende kleur met een grote aantrekkingskracht. Denk aan gele bloemen waar de bijen graag op afkomen. In vele landen staat het symbool voor het Paasfeest.

gele bloem

Geel kan bijna met alle kleuren gecombineerd worden. De combinatie geel-met-zwart staat voor gevaar. Deze combinatie komt bijvoorbeeld in de natuur voor bij bijen en wespen. De combinatie geel-met-blauw komt echter wat goedkoop over. Deze wordt ook commercieel gebruikt als men de indruk wil wekken goedkoop te zijn. Bijvoorbeeld de winkelketen Zeeman.

Geel is een goede kleur als je met kinderen werkt. Kinderen houden van deze kleur. Draag geen geel als je niet wilt opvallen of als je er betrouwbaar uit wil zien.

 

NINTCHDBPICT000133073997

 

Geel POSITIEF: vrolijk, optimistisch, actief, ongeremd (Post-It briefjes zijn niet voor niets vaak geel)

 

ambulance

Geel NEGATIEF: impulsief, wervelwind, vermoeiend, grillig (Geel is meestal de kleur voor de ambulance)

 

 

De gele kleuren uit het pallet van PANTONE voor herfst/winter 2017:

pantone golden olive
Golden Olive

 

pantone curry
Lemon Curry

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: