Categorieën
vakantie

Stad van de Maand.

De stad van de maand en weer een SEPTEMBER WINACTIE!!!

Ik heb zo’n zin in nog een paar daagjes weg. Gewoon 3 of 4 daagjes naar een gezellige stad. Ik ga eens langs bij TUI in Terneuzen. Zij zijn verkozen tot het beste reisbureau van Nederland! Hier moet ik zijn dus.

tui terneuzen
TUI Terneuzen. Het beste reisbureau van Nederland 2017

Ik heb een afspraak met Chrissy (helemaal links op de foto). Ze laat me hun trendy reisbureau zien. In plaats van saaie boekjes, hebben ze hier een grote touch screen wall en een touch screen table. Daarop kun je gewoon swipen alsof je op de site van TUI zit. Ik krijg een lekkere cappuccino en Chrissy vraagt: “Een stedentrip, waar wil je naar toe?” ‘Geen idee’ zeg ik. ‘Iets leuks, iets hips. Ik hou van hippe steden.’

 

“New York!” zegt Chrissy. ‘…Ehm…dat is misschien nogal prijzig’ antwoord ik twijfelachtig. “Nou, kijk maar eens mee.” zegt Chrissy. Ze toetst van alles in en er verschijnen verschillende pagina’s met gegevens, cijfers en icoontjes. Dat gaat mij allemaal iets te snel. “Dit is echt een superaanbieding. Dit is een reis die TUI zelf heeft ontworpen. En omdat we reisbureau van Nederland zijn, hebben we voor onze klanten in Terneuzen nog éxtra verrassingen en aanbiedingen.” ‘O, dat klinkt goed’.

“Ik heb nu even een hotel uitgezocht dat heel veel goede recensies heeft gekregen. Neem het lekkere ontbijt er bij want ontbijten in Amerika, dat wil je niet, dat zijn donuts en zo.”  ‘Getver’ denk ik. “Als je nu een gunstige vlucht heen en terug kan boeken, dan neem je 4 nachten in het hotel, en ben je daar 5 dagen.” Ze tikt en typt en print het voor me uit.

img_4330-1

In het ‘RIU Plaza New York Times Square’, een kamer voor twee personen met ontbijt, kom je incl. vliegreis op €740,25 p/p. ‘Da’s best te doen’ zeg ik. “Ja en New York is zó gaaf!” zegt Chrissy met haar mooie witte lach. “En je kunt nog van alles bijboeken. Je wil natuurlijk het Vrijheidsbeeld zien, Ground Zero, de Brooklyn Bridge etc. Maar wij van TUI zijn een samenwerking begonnen met locals (Nederlands of Engels) die een leuke presentatie geven over The City That Never Sleeps. Iemand die de do’s en dont’s vertelt van New York en alle leuke plekjes weet, bijvoorbeeld:

 • Chelsea Market– de vroegere Oreo fabriek is nu de bekendste foodmarket van Manhatten
 • Brooklyn Brewery– rondleiding in de bierbrouwerij van Brooklyn Lager
 • The High Line– een soort superhoog balkon/terras dwars door de stad
 • Vlooienmarkten– antiek, vintage, kunst in o.a. Brooklyn, Hell’s Kitchen en Chelsea
 • Bushwick– een rauwe, maar de nieuwe hipste wijk met kroegjes, bodega’s en galeries. ‘Kijk, hier ga ik dus voor!’ denk ik.

img_4337

‘Poeh. Ik had niet aan New York gedacht. Maar wel leuk. Daar moet je toch minstens één keer in je leven geweest zijn.’ Die prijs valt me mee. ‘Hmm, heb je ook iets leuks in Europa?’ vraag ik. “Tuurlijk” zegt Chrissy.

“We hebben nu iedere maand een speciale actie: Stad van de Maand. De hele maand staat in teken van die stad. Deze maand is dat de stad Wenen (Oostenrijk). Boek je in september een reisje naar Wenen, dan profiteer je van verschillende aanbiedingen en kortingen.” ‘Wenen, dat is niet zo’n sexy stad. Ik moet meteen aan Sissi denken’ zeg ik. “Ja, het Sissi-gevoel kom je hier en daar wel tegen. Je hebt de klassieke gebouwen die doen denken aan die tijd. Maar je hebt ook het nieuwe Wenen. Er zijn zoveel hippe hotspots in die vriendelijke plaats. De mix van die twee maakt Wenen een superleuke stad.

 • Bohemian Bougeois City- een upcoming spot. Heel populair onder de foodbloggers en kunstliefhebbers. ‘O leuk!’
 • Innere Stadt– deze wijk staat bekend om z’n pracht en praal. Een must voor het echte Sissi gevoel
 • Mariahilf– oneindig shoppen in deze straat met de kleine zijstraatjes
 • Spittelberg– het is als een dorpje binnen een stad. Net even anders maar toch Weens. Hier moet je zijn voor schilderachtige straatjes, leuk voor hobbyfotografen.
hotel wenen
Parkhotel Schönbrunn, een echt Sissi-hotel

Kijk, de stedentrip kun je bijv. zo doen: Parkhotel Schönbrunn Wenen, 4 dagen (3 nachten). ‘O haha! Die foto, echt Sissi!’ lach ik. “Ja dat is toch wel echt Weens. Dat is écht als in de Sissi-film. Maar dit is een heel goed hotel. En wij hebben hier een mooie aanbieding mee. Voor twee personen incl. vlucht vanaf Amsterdam €210 p/p. En als je het leuk vindt, kun je een Vienna Pass voor €59 kopen waarmee je gratis met de Hop-on-Hop-off-bus kan zoveel je wilt en je kunt daarmee gratis naar 60 top attracties zoals verschillende musea, de dierentuin etc.”

wenen stad

‘Nou Chrissy, dit ziet er toch echt allemaal aantrekkelijk uit. Dank je wel. Jullie hebben leuke stedentrips. En leuke aanbiedingen.’

Er zijn nog veel meer TUI-Terneuzen voordeeltjes. Stap daarom eens binnen bij de lieve en enthousiaste meiden van TUI Terneuzen, het beste reisbureau van Nederland.

Onder de volgers van de blogs op X by KA mag ik een reischeque twv €50 verloten.                  (Geldig bij besteding vanaf 250)        Zo wordt je stedentrip nóg goedkoper!! 

 • Vertel naar welke stad je zou willen in een reactie
 • Tag degene met wie je zou willen gaan
 • Like de Facebookpagina van TUI

En vanaf nu op X by KA, iedere maand: De stad van de maand. Zo laat ik jullie meeprofiteren en inspireer ik jullie maandelijks voor een leuk weekend of midweekje weg naar een leuke stad, voor een leuke prijs.

logo tui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties op “Stad van de Maand.”

Ik zou heel graag met Arthur Scheele een stedentrip naar Lissabon doen. Wij zijn erg fan van Europese stedentrips – in Portugal zijn wij beide nog nooit geweest. Het lijkt me heerlijk om nog eens met z’n 2-en een paar dagen weg te gaan (zonder de kids)

Oef! NY staat ook nog op mijn lijsten. Hubbie is er al geweest, ik nog niet dus. Rome, Bella Italia. Ik kom elk jaar in Italië, maar nog niks van Rome gezien. Barcelona, Viva España. Me encanta mucho. Ik ben ook dol op España, dus zeker Barcelona.
Met wie? Met iemand waar ik mee kan janken, lachen gieren en brullen. Serious talk.. Eat much as we can. I love food! En wijn, en tussendoortjes.. Yammie. Dus ja, leuke actie weer. You go girl!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d