food&drinks

Cocktail van de maand

De dagen worden korter, de bomen verliezen hun blaadjes. De herfst is begonnen. Bij Mia’s Restaurant & Lounge zitten er toch nog een paar mensen op het terras op zondagavond. Het restaurant zit vol en ook in de binnenlounge is het gezellig druk.

Op de heerlijke leren bank zink ik helemaal weg terwijl ik op m’n vriendin wacht. Ik bestel een Caffe Latte en die is verrukkelijk.

img_4863

Ik nam net de laatste slok toen ze binnenkwam. ‘Ook een Caffe Latte’ vroeg ik? “Nee dank je, ik heb net drie bakken koffie op. Zullen we iets lekkers doen?” Nou, dat hoef je niet aan mij te vragen want daar zeg ik altijd ja op. Een meisje kwam de bestelling opnemen. ‘Twee maal de Cocktail van de Maand asjeblieft’, zei ik. Het meisje knikte, lachte vriendelijk en liep weer weg. ‘Nou, ik ben benieuwd’ zei ik.

 

img_4865
De binnenlounge bij Mia’s

 

Toen Mia zelf even bij ons kwam zitten, vroeg ik haar: ‘Zijn het al de wintercocktails of nog net niet?’ “Vanaf 1 november beginnen we daarmee. Dan is ook de buitenlounge helemaal winterklaar. Wordt mooi hoor!” ‘O leuk, ben benieuwd’, zei ik.

Hetzelfde lieve meisje dan eerst kwam met de cocktails. “Alstublieft, twee Strawberry Fresh. “O, dat ziet er lekker uit” zei m’n vriendin. We proostten en namen een eerste slok. Het was een lekker, fris drankje. In zo’n officieel mooi cocktailglas. “Volgens mij zit hier niet zoveel alcohol in” zei m’n vriendin. “Ik zou ‘m zo in één keer opslurpen, lekker is ie zeg!” ‘Nee, lijkt mij ook. Ik zal het eens even vragen’ zei ik. Dus ik vroeg wat er in zat en hoe je deze cocktail moet maken. We zaten er toch een beetje naast…

Strawberry Fresh

img_4866

 • 10 aardbeien
 • 20 ml. vodka
 • 20 ml. Bacardi rum
 • 10 ml. aardbeilikeur
 • sap van een halve limoen
 • Goed shaken, topje munt er in en een aardbei over de rand van het glas.

Proost!

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

2 Reacties

 1. Sandra zegt:

  Klinkt goed…..heerlijke relax locatie bij Mia’s….
  Ben benieuwd naar de buitenlounge#winterproof….

 2. Ik ook! 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: