Categorieën
Lifestyle

Volg je kleur met Di-NN

Di-NN over de kleur zwart en “the pefect little black dress”.

img_4229
Diana van DI-NN

logo di-nn

ZWART

27 januari was ik naar een tentoonstelling in het Gemeente Museum in Den Haag. “To Audrey with Love”.

Er werd een prachtige collectie getoond, die door de Franse modeontwerper Hubert de Givenchy gemaakt is voor Audrey Hepburn. The little black dress was een van de ontwerpen die weer opnieuw belangstelling kreeg doordat deze gedragen werd door Audrey in de film “Breakfast in Tiffany’s”.

Deze actrice met Nederlandse roots had een hekel aan de opzichtige glamour van haar collega-filmsterren. ‘Kracht en eenvoud’ was haar motto. Zowel in make up als in kleding en sieraden.

Dit jurkje maakte haar in één klap én voorgoed tot een van de grootste klassieke stijliconen ever.

Pop zwarte jurk

Het perfecte zwarte jurkje is onvermijdelijk. Maar zonder kun je niet. De zoektocht naar het perfecte exemplaar vergt speurwerk, maar is de moeite waard. Het perfecte jurkje ziet er voor iedere vrouw anders uit. Het gaat er om dat je lichaam er goed in uitkomt. De kracht zit vaak in de eenvoud. En in de stofsoort.

Wil je hier meer over weten? Door een stijl analyse kan ik je wegwijs maken in de zoektocht naar jouw perfecte (zwarte) jurkje.

Zwart wordt vaak beschouwd als de donkerste kleur die er is. Het is echter geen kleur uit het spectrum. Zwart is feitelijk het ontbreken van alle licht. In het dagelijks leven wordt zwart doorgaans echter wel ervaren als kleur.

Zwart wordt geassocieerd met macht, angst, mysterie, kracht, gezag, elegantie, formaliteit, dood, kwaad, agressie, opstand en verfijning.

Zwart is een visueel afslankende kleur voor kleding. En net als alle andere donkere kleuren, in interieur ontwerp kan zwart een kamer kleiner laten lijken.

Met zwart als je persoonlijkheidskleur kan je voor jezelf te serieus zijn. Breng wat kleur in je leven om wat op te lichten. Het leven moet leuk zijn.

Draag als verkoper/verkoopster niet alleen zwart. Dit komt intimiderend  en onvriendelijk over. Zwart is echter ook een modekleur die feestelijkheid kan aanduiden. Daarom wordt het ook veel en graag gedragen met kerst. Het is chique, elegant, mysterieus en sexy.

Audrey Hepburn cigarette

 

 

 

Wat wordt jouw outfit voor kerst? The perfect little black dress?

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: