fashion

Plissérokken

“Nee hè”, zie ik sommigen denken. “Dat komt toch niet ín he, die lelijke rokken?” Jawel, die zijn helemaal hip&happening nu. Vorig jaar zag je ze al voorzichtig in de winkels en in de bladen. Maar deze winter kom je er niet meer onderuit. De plissérok.

En omdat het van huis uit tutrokken zijn, moet je ze stoer combineren. Dus bijvoorbeeld met een grove trui en sneakers of kistjes. In een eerdere blog, zie hier, heb ik er al over geschreven.

De plissérok is er in verschillende stoffen en kleuren. Van zwart (nep)leer tot tule rokken met print. Kanten of suèdine stoffen. Ook glimmende materialen zijn erg populair deze winter. Heel geschikt voor een feestje en tijdens de kerst bijvoorbeeld.

Er is erg veel keus maar ik heb er een paar aangetrokken voor jullie.

img_5241

Deze mooie goudkleurige plissérok is van YAYA, het t-shirt en zacht wollen vest ook. De kistjes zijn van VIA VAI. Grappig detail: de pailletten op het t-shirt kun je ‘omwrijven’ waardoor er een andere tekst staat.

Een t-shirt i.p.v. een blouse is sowieso stoerder. De dikke panty en soldatenkistjes maken de look af.

 

img_5259

Deze geprinte plooirok is van La Fée Maraboutée. Er zitten meerdere kleuren in: grijs, donkerblauw, donkergroen, zwart en zelfs een glansdraadje. Om de best-wel-degelijke rok goed te combineren heb ik hier gekozen voor een mooie donkergroene, wollen trui van Freequent. Aan de mouwen zitten linten die je rond de pols moet knopen. De rok mag je lekker hoog in de taille dragen. Daarom heb ik de oversized trui er aan de voorkant in gestopt. Zo krijgen je benen meer lengte en creëer je wat model in de slobbertrui. De goudkleurige sjaal is ook van La Fée Maraboutée. (Dank je wel achterbuurman van Hotlegs, voor het ‘uitlenen’ van je voordeur. Vind de kleur zo mooi.)

 

img_5263

Deze zwarte, kanten rok is van La Fée Maraboutée. De zachtroze blouse met zwart kanten kraagje en fluwelen strikje is van Aaiko. Het prach-ti-ge zwarte officers jacket is ook van Aaiko. De kistjes zijn van Shoecolate.

img_5274

Een meer casual combinatie. Deze nepleren plissérok is van YAYA. Het zwarte stretchbloesje van Expresso en de cognac-kleurige trui is ook van YAYA. De leren armband is van Pimps&Pearls.

Dit waren een paar voorbeelden van hoe je zo’n plooirok kan combineren. Is het ook iets voor jou? En zo ja, welke vind jij het leukst?

 

 

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

2 Reacties

  1. Rianda zegt:

    Ja, in het begin dacht ik ook: je meent het toch niet….? Even wennen, ook in combinatie met de lengte, maar oh, wat zijn ze tof! Ik heb de geprinte plooirok van la Fee en een zwarte nepleren van Geisha. De eerste op de foto vind ik ook erg mooi.

    1. O wat leuk dat je dit laat weten. I vind ze ook superleuk. Veel plezier met je stoere plissérokken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: