Lifestyle

Halloween

Zijn jullie ook zo gek op verkleedfeestjes? Of themafeestjes? Ik in ieder geval wel. 31 oktober is het Halloween, ook zo’n verkleedfeest. Ik vraag me ieder jaar af waar dit feest nu eigenlijk vandaan komt.

Ja, waar komt dat feest nou eigenlijk precies vandaan? Het is helemaal geen Nederlandse feestdag. En het is nog maar van de laatste jaren dat dit in Nederland gevierd wordt.

Hallow Even

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.

Halloween is afgeleid van Hallow Even (Hallow-e’en), oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor het Katholieke ‘Allerheiligen’ op 1 november. Op die dag worden de heiligen herdacht. De volgende dag, op 2 november (Allerzielen) herdenkt men de doden.

Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween in 800 jaar na Christus vooral door de Kelten gevierd. Zij geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Om de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.

all-hallow-eve
(Foto: ragazzatanya.wordpress.com)

Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities. De Romeinen vierden het binnenhalen van de oogst en eerden de doden.

Jack o’ Lantern

In de Verenigde Staten is het Halloweenfeest pas vanaf 1850 opgepakt doordat Ierse en Schotse immigranten Allerzielen vierden. Zij gebruikten de jack-o’ lantern (een kaars in een uitgeholde pompoen met uitgesneden gezicht) om kwade geesten af te schrikken. Deze viering is uitgegroeid tot het Halloweenfeest dat we nu kennen. (Bron: Wikipedia)

halloween familie

Vier jij Halloween?

Reageer je dan eens met een leuke/enge/mooie Halloween foto?

Ben benieuwd!

X Ka

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: