Categorieën
Lifestyle

Uitstraling doet ertoe!

Di-NN over uitstraling.

 

img_4229
Diana van DI-NN
logo di-nn

 

 

Uitstraling.

Willen we effectief communiceren, dan is dus het beeld dat we van onszelf neerzetten van groot belang. Het blijkt dat een aantrekkelijk beeld eerder en meer aandacht vangt en positiever wordt beoordeeld. Wat is dat dan, een aantrekkelijk beeld?

Aantrekkelijke mensen zijn innemende mensen. Ze zetten een evenwichtig en boeiend beeld neer dat aangenaam is om naar te kijken. Hun beeld is in balans waardoor zij een sterke uitstraling hebben. Er is een harmonieus evenwicht tussen het de non-verbale elementen (houding, beweging, mimiek, kleding, accessoires, make up en kapsel) in relatie tot hun persoonlijkheid en natuurlijke eigenschappen. Omdat je zelf invloed kunt uitoefenen op de compositie van je beeld, kun je ook grotendeels zelf bepalen hoe je overkomt.

Volgens het woordenboek is kleding een vorm van lichaamsbedekking voor mensen. In essentie nodig voor het behoud van lichaamswarmte. Andere redenen voor het dragen van kleding:

  • Het bieden van bescherming bij bepaalde beroepen
  • Het herkenbaar maken van het uitoefenen van een beroep of bedrijfsimago
  • Het verhullen van lichaamsdelen
  • Het zich onderscheiden van anderen
  • Het aantrekkelijk eruitzien. 

Kleding is van grote invloed op lichaamshouding, lichaamsbeweging, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. En vormt om die reden de basis voor het versterken van authenticiteit en visuele overtuigingskracht. Het dragen van een sportief jack met een paar stevige schoenen zorgt voor een heel ander beeld dan een jasje met elegante schoenen. Door het kiezen van een van deze twee verandert niet alleen je houding, ook je mimiek verandert.

Wanneer een kledingstuk goed bij een persoon past, het ‘eigene’ onderstreept en versterkt, gaat men vanzelf meer rechtop staan en zelfbewuster bewegen. Hij of zij voelt er zich goed in en straalt dit ook uit. Er is altijd een wisselwerking tussen kleding, houding en beweging.

uitstraling

In de zoektocht naar iets wat goed bij je past, kunnen wij bij Hotlegs je goed adviseren in wat je uitstraling betreft.

Wil je meer en dieper uitleg over persoonlijke stijl? Neem dan contact op met Di-NN.

Di-NN

dinn.kleurenstijl@gmail.com

+31(0) 655 89 59 21

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d