Categorieën
food&drinks uitgaan

Een verzetje.

Wat heb ik dit weekend gedaan?

Normaal werk ik op zaterdag, maar zo heel af en toe neem ik eens vrij en gaan we ergens naar toe. Dan spreken we af met een paar vrienden om naar een andere stad te gaan, een hotelletje te boeken en eens lekker ouderwets op stap te gaan of de stad te verkennen. Afgelopen weekend was weer zo’n weekend.

Met een grote vriendenclub van wel 14 man, zijn we naar Scheveningen gegaan. Allemaal een kamer in het mooie Kurhaus geboekt. Koffers uitgepakt. Bedden gecheckt. Badkamer bekeken. De gratis (!) minibar geïnspecteerd. En daarna op het gemak de buurt verkennen. Ondanks het hevige windje was het heerlijk om over het strand of over de boulevard van Scheveningen te lopen. Helaas begon het te regenen dus zijn we snel de overdekte pier opgelopen.

img_5497

De PIER in Scheveningen is sinds juli 2015 een mooie foodboulevard geworden waar altijd wel wat te beleven is. De toegang is gratis en sowieso een gezellige dagbesteding voor het hele gezin. Er zijn veel verschillende foodstands en leuke winkeltjes. Er is van alles te koop en te zien en je kunt er leuke ideeën opdoen.

 

Toevallig was er dit weekend een bierproeverij in de Pier. Wat toevallig (?) met zo veel bierliefhebbers onder onze vrienden! Het was een goed verzonnen concept: bij binnenkomst kocht je een glas en dat nam je mee langs alle bierstands. Achteraf leverde je het glas weer in en kreeg je je geld terug. Na het kopen van muntjes kon je voor zo’n munt een biertje proberen. Er waren 30 bieren te proeven. Van bekende brouwerijen en van hobbyisten.

img_5503Ik heb ze natuurlijk niet alle 30 geproefd. Er was veel keus maar ik koos de biertjes waarvan de stands of de flesjes er het leukst uitzagen. Een echt vrouwentrekje. Maar hoe kon ik anders kiezen? Zo was er een auto waaruit bier werd geschonken.

 

 

Of een brouwer met leuke verhaaltjes over het ontstaan van zijn verschillende biertjes. Daar moest ik er natuurlijk wel eentje van proeven. Ik heb voor de ‘Oudt Heijn en sijn wijf’ gekozen vanwege de leuke naam.

 

Op het viltje staat voorop een foto van een gezicht. Links man en rechts vrouw. Ik zag het eerst niet maar de brouwer vertelde met veel enthousiasme over zijn bier en over het ontwerp van de etiketten en viltjes. Maar ik had iets over het hoofd (van sijn wijf) gezien. Het was namelijk het zwaarste biertje dat er was en het was nog maar net 3 uur ‘s middags. Dus ik begon al wat wankel op m’n benen te staan. Na dat eerste glas heb ik maar een ronde overgeslagen.

 

Deze vond ik ook leuk.

Na het proeven van nog een paar heerlijke en bijzondere biertjes zijn we vertrokken naar het hotel. Daar hebben we ons opgefrist en omgekleed. Samen gegeten in een restaurant en dan naar, waar we eigenlijk voor kwamen, Crazy Pianos. Een leuke bar/dancing waar live muziek wordt gespeeld. De hele avond. Vraag maar aan, zij spelen het.

img_5480

 

Het was er bomvol met vrolijke mensen van allerlei leeftijden. Gelukkig maar, want anders hadden we onszelf nogal zien staan als eind 40 en 50plussers. Het was er bloedheet. Dat was ik eigenlijk vergeten. Dat het in discotheken zo warm was. Ik had m’n spijkerbroek en een blouse met lange mouw aan met een jasje erover. Véél te warm natuurlijk. Even weer wennen, zweten in de disco.

 

Maar het was superleuk. Ik heb sinds héél lange tijd weer eens gedanst. Dat komt er toch gewoon nooit meer van? En mensen kijken, verveelt nooit. En kletsen. Drankje doen. Meelallen met de muziek, vooral de foute nummers. Kortom, ouderwets gezellig.

Dus, tip voor een avondje uit : Crazy Pianos in Scheveningen. En overdag de PIER.

 

 

 

3 reacties op “Een verzetje.”

Ik heb wat uren versleten bij Crazy Piano’s. Geweldig concept. Ik nam dan een hotel en heel het weekend feesten en zingen op de piano..met Roel en onze Italiaanse pianist. Het was een geweldige mooie tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: