Categorieën
beauty

Houtskool gezichtsmasker.

Review houtskoolmasker van Action. Niet lachen aub.

Al maanden zie ik filmpjes op You Tube van meisjes en dames die een zwarte smurrie op hun gezicht smeren en dan met veel pijn, tranen en gevloek dat masker weer van het gezicht trekken. Wat bezielt deze meiden? Jezelf pijnigen, dat wil toch niemand? Ik moest er niet aan denken.

Een poos geleden liep ik door Action. Gewoon voor iets simpels als kaarsen of zo iets. Maar zoals iedereen heeft in Action: je gaat er binnen voor één klein dingetje en gaat weer naar buiten met een volle tas. Ze hebben er álles. Interieurspulletjes, kleding, speelgoed, knutsel- en handwerkbenodigdheden, schoolspullen, alles voor je huisdier, partyversieringen, food, make up en verzorgingsproducten. Alles.

img_5214

Zo stuitte ik op een doosje met inderdaad zo’n ‘Houtskool Gezichtsmasker’. En ik kon het niet laten. Ik heb het meegenomen, het kostte maar €1,99. En ik heb het uitgeprobeerd. Ik moest gewoon weten of het echt zo erg was.

In het doosje zat een tube, een spateltje en een gebruiksaanwijzing die ik toch maar even aandachtig heb doorgelezen.

img_5218

CHARCOAL FACIAL MASK – Blackhead Peel Off

“Met houtskoolextract, voor het verwijderen van onzuiverheden en dode huidcellen en voor een diepe reiniging van je poriën. Na gebruik zijn je poriën minder zichtbaar en voelt je huid zijdezacht aan.”

Er stond dat je de gevoelige delen, zoals de huid rondom de ogen, moest vermijden. Dat heb ik dan maar braaf gedaan. Ik was toch een beetje bang dat ik mijn huid zou meetrekken bij het verwijderen van het masker. Dat had ik gezien op die YouTube filmpjes. Zeer pijnlijk.

Ik heb de zwarte gel voorzichtig op mijn gezicht gesmeerd met het spateltje. Dat ging op zich goed al wist ik niet hoe dik die laag moest. De zijkanten moesten sowieso wat dikker stond in de aanwijzingen. Dus heb ik die wat dikker gesmeerd. En toen was het wachten. Zo’n 15 à 20 minuten moest ik het spul laten zitten.

De hele zwarte pieten discussie ging door m’n hoofd toen ik mezelf in de spiegel zag. “De mannetjespieten hebben houtskoolvegen op het gezicht. Dat is omdat ze door de schoorsteen gaan om de schoencadeautjes en pakjes te brengen. En de vrouwtjes hebben een houtskoolmaskertje op het gezicht. Want de vrouwenpietjes willen zich mooi maken voor Sinterklaas.” O nee, dan krijg je weer een andere discussie… #PietToo

Na een kwartier waren de randen, die ik dikker moest smeren, nog niet precies opgedroogd. Dus ik besloot pas na 22 minuten het houtskoolmasker er af te halen.

Het ging inderdaad niet zo makkelijk. Sommige stukken kon ik zo van m’n gezicht afhalen. Maar soms trok ik dus een heel dun laagje van mijn huid mee. “Hoort dat zo?” vroeg ik mij af. “Zijn dat allemaal dode cellen?” Bij m’n neus kreeg ik wat traantjes in mijn ogen want ik heb een gevoelig neusje. Maar voor de rest was het helemaal niet pijnlijk hoor. Resten die bleven plakken, heb ik er met een washandje en lauw water afgespoeld (lees: afgeschuurd), zoals aanbevolen in de bijsluiter.

Het zal best een keer goed zijn voor de huid. Lekker alle poriën gereinigd. En mijn gezichtshaar is ook verwijderd. Ik had beter m’n snor ook ingesmeerd maar dat leek me pijnlijk dus dat durfde ik niet.

Het doosje beloofde dat mijn huid zijdezacht aan zou voelen. Dat was ook zo maar het gloeide een beetje. Gelukkig had ik nog wat vocht inbrengende crème met aloë vera in huis. Daarmee kon ik mijn gezicht wat kalmeren en laten herstellen.

Dus ik weet het niet, wel of niet aanraden, het CHARCOAL FACIAL MASK van Action. Het was in ieder geval niet duur. Het zal vast geen kwaad kunnen. En ik kan er over meepraten. Been there, done that!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 reacties op “Houtskool gezichtsmasker.”

Hmm als ik zo je review lees weet ik niet of ik het product zal kopen. Als je huid ervan gloeit is dat meestal niet zo’n heel goed teken. Ik vind het altijd heel leuk om maskers uit te proberen. Daarom vind ik het leuk om te lezen. Dank je wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: