Categorieën
gezin, familie health maatschappij

15 verschillen tussen man en vrouw.

Ze kunnen er niks aan doen…

Hoe zeer mannen en vrouwen steeds meer op elkaar lijken, er zijn wel degelijk verschillen. De man denkt anders dan de vrouw. Onze lichamen zitten anders in elkaar. Er zijn dingen die door de eeuwen heen toch echt niet veranderd zijn. Hier 15 feiten over de verschillen tussen man en vrouw.

 1. Als mannen luisteren, gebruiken ze maar de helft van hun hersenen. De andere helft denkt aan iets anders. Bij vrouwen is dat anders: zij luisteren met hun hele brein. Daarom moet je tegen een man altijd kort en krachtige taal gebruiken.
 2. De hoor-, reuk- en smaakzintuigen bij de gemiddelde man is minder ontwikkeld dan bij de vrouw. Dit komt door de evolutie: mannen waren in de oertijd jagers en letten op beweging. Vrouwen zaten bijeen en ontwikkelden deze zintuigen om de veiligheid, de gezondheid van familieleden en de versheid van voedsel te ruiken, op te merken of te proeven.

  img_6809
  Mannen zien beter in de verte dan vrouwen.
 3. Vrouwen zien meer details in het donker. Maar alleen van dichtbij. Het zicht van mannen in het donker is slechter. Mannen kunnen overdag wel beter details in de verte zien. Daarin zijn vrouwen weer slechter.
 4. Er zijn 3 x meer linkshandigen bij mannen dan bij vrouwen. Een wetenschappelijke verklaring hiervoor is nog nooit gevonden. Wel is ontdekt dat linkshandigen grotere hoeveelheden informatie kunnen verwerken dan rechtshandigen.

  img_6810
  Mannen zijn beter in lichamelijke inspanning.
 5. Een man is beter in lichamelijke activiteiten. Een gemiddelde man heeft ongeveer 7 liter bloed. Een vrouw ongeveer 5 liter. In mannenbloed zit meer hemoglobine en heeft meer rode bloedcellen. Daardoor heeft een man een betere zuurstofcirculatie in z’n bloed. Hij houdt lichamelijke inspanning gewoon langer vol.
 6. Mannen hebben bijna nooit cellulitis. Dat komt omdat mannen en vrouwen verschillen op het gebied van spieren, vet en bindweefsel in het lichaam. Mannen worden geboren met meer ontwikkelde spieren. En hun huid heeft meer collageen wat de huid stevig en strak houdt.

  img_6811
  Mannen slapen beter.
 7. Mannen slapen beter. De hersenactiviteit van een mannenbrein zakt met 70%. De vrouwenhersenen zakken maar 10% met actief zijn. Ook dit komt uit de primitieve geschiedenis. Mannen waren jagers en rustten thuis uit, terwijl de vrouwen op het huis pasten en de kinderen verzorgden.
 8. Mannen vallen makkelijker af. Een mannenlichaam verbrandt meer calorieën wanneer ze bewegen of sporten. Het testosteron in een mannenlijf is 7 x hoger dan bij een vrouw en dat zorgt voor een snellere stofwisseling. Een snelle stofwisseling zorgt voor meer energie, waardoor je nog meer gaat bewegen en ga zo maar door.

  img_6812
  Mannen kijken eerder naar bewegende dan stilstaande voorwerpen of mensen.
 9. Mannen zien bewegende voorwerpen beter dan stilstaande dingen of mensen. Daarom kijkt een man graag naar een dansend meisje.
 10. Mannen krijgen makkelijker een “buikje”. Vrouwen slaan vet op onder de huid. Mannen slaan vet op in hun buikholte, tussen de inwendige organen.

  img_6813
  Mannen worden sneller ziek.
 11. Mannen hebben een zwakker immuunsysteem. En ze worden vaker getroffen door een infectie dan vrouwen. Dat komt door het hoge testosterongehalte, waarin stofjes zitten die het maken van antistoffen tegenhoudt.
 12. Over het algemeen hebben mannen een grotere blaas en hoeven ‘m niet zo vaak te legen dan vrouwen. Vrouwen hebben meer organen in hun bekken, waardoor er minder plek is voor de blaas. De blaas van een vrouw kan ongeveer 0,14 liter dragen. Die van een man kan 0,75 liter hebben.

  img_6814
  Mannen zweten meer.
 13. Een mannenlijf heeft 1,5 x meer olie- en zweetklieren dan een vrouw. Daarom produceert de huid van een man meer huidolie en ziet er daarom vetter uit.
 14. Mannen kunnen slechter tegen hoge temperaturen dan vrouwen. Maar een man is als een kacheltje want zijn temperatuur is 0,2 graden hoger dan die van de vrouw. Dit heeft ook weer te maken met z’n snellere stofwisseling.
 15. Genetisch gezien is de man simpeler dan vrouwen. Vrouwen hebben twee X-chromosomen. Mannen hebben een X- en een Y-chromosoom. Een man krijgt z’n X-chromosoom van z’n moeder. Een Y-chromosoom heeft minder dan 100 genen. Een X-chromosoom bevat meer dan 1500 genen.

BRON: BRIGHT SIDE.

Er zijn dus veel verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar juist door deze verschillen zijn we interessant voor elkaar, toch? Het zijn juist de verschillen die ons aantrekken in de andere sekse. En dames, wil je de aandacht van een man? Hup, de dansvloer op! 😉

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: