Categorieën
fashion Lifestyle

Out of Africa.

Leuke fashion-items in safari stijl.

Ken je de film “Out of Africa” nog uit 1985? Dat was een prachtige film met Meryl Streep en Robert Redford. Ik weet al lang niet meer waar die film over ging. Maar wat ik wel weet, is dat die film een heel nieuwe kleding-rage teweeg bracht. Een stijl die me nog altijd in z’n ban heeft.

Out of Africa

Het gaat om sfeer, om materialen en om kleurgebruik. Veel katoen en linnen. Veel beige en wit. En dan in jaren ’30 en jaren ’80 stijl. Deze vrouwelijke stijl komt weer helemaal terug. Hoge taillebroeken in stug katoen. Of wijdvallende pantalons in soepele stof.

Hier en daar een sjaaltje, een strikje of een hoedje. Voor de rest vrij eenvoudig. De uitstraling van de stoffen, in de juiste kleur, moet genoeg zijn. In de winkel werd ik helemaal geïnspireerd om hier een blog over te maken. Er zijn namelijk veel safari-invloeden te zien in de rekken. Beige, goud, cognac, wit en luipaardprint. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.

Ik heb een paar van deze trendy klassiekers aangetrokken en op de foto gezet. Noodgedwongen binnen, vanwege de aanhoudende regen. Maar met wat accessoires kom je ook een eind. Excuses voor de slechte foto’s. Ze zijn gemaakt met de zelfontspanner op m’n telefoon en daarom wat onzuiver.

img_7255

Wat vind je van deze neushoorn? Superleuk om neer te zetten of om als deurstopper te gebruiken. Deze is van Yaya en is er ook in een kleinere versie in beige.

img_7258

Of deze metalen luipaard. Helemaal safari! In deze serie van Yaya is ook een zittende olifant waarvan de slurf een kaarsenhouder is.

img_7269

De zachtgele hoed maakt je outfit af. De rieten tas is superleuk. Het jurkje in luipaardprint is van Summum. Errug leuk met jeans of een witte broek eronder als het nog geen blote-benen-weer is.

img_7288-1

Deze katoenen broek zit tot hoog in de taille. Hij heeft geen gulp en je moet de taille insnoeren met het lint. Superleuk en super jaren ’80. De luipaardprint top valt soepel en is mooi van kleur. De loafers met luipaardprint zitten als slofjes. Alles is van Yaya.

img_7290-1

Heerlijk, zo’n dunne broek met elastiek in de taille. Op het goudkleurige t-shirt staat een luipaard. De sjaal heeft een luipaardprint, net als de broek. Lekker comfortabele en leuke outfit van Yaya.

img_7293-1

Hier het leuke safari-jasje van Expresso. Er is ook een broek van, dan heb je een heel pak. Ik heb het jasje gecombineerd met m’n lekkere Maryley jeans en een witte blouse. De beige Yaya loafers passen er mooi bij.

img_7297-1

Voor een avondje uit. De mooie soepel vallende broek van Aaiko heeft een strikceintuur. Wijde pijpen zijn helemaal ín. Daarop draag ik een mouwloze top in goudkleur. De rug heeft een chique kanten stuk op de rug. Het blazertje maakt het al snel draagbaar. De  leuke clutch/portemonnee van suèdine is een leuke eye catcher. Alledrie van Yaya.

img_7302-1.jpg

Onze zwarte huispanter is vriendjes geworden met de neushoorn. De zwarte panter is niet te koop. Wel deze gewaagde luipaardbroek van Vila. Hij zit als een pyjamabroek en is ie niet gaaf? Daarop draag ik een mosterdkleurige blouse met strik van Aaiko. De sjaal is van Yaya. En het trendy wollen vest in felgeel is van Summum.

Zijn jullie ook zo weg van deze safari-stijl? Ikke wel in ieder geval! Wie weet tot snel!

En de groetjes van Gypsy.

img_7308

Één reactie op “Out of Africa.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: