Categorieën
food&drinks home&garden Lifestyle

Shopblog. JYSK en Agrimarkt.

De nieuwe winkels JYSK en Agrimarkt in Terneuzen.

Vorige week ging ik langs de pas geopende Kwantum en Action. Vandaag was ik op de opening van JYSK en Agrimarkt. Ik was in geen van de winkels ooit geweest dus het benieuwde me wel.

Er was veel reclame gemaakt door JYSK dat ze de het nieuwe filiaal in Terneuzen vandaag, 11 april zouden openen. Vanaf 9.00 uur was iedereen welkom voor een gratis ontbijt. En om 12.00 uur zouden er gratis frietjes zijn. Dus ik naar Terneuzen. En niet voor het ontbijt of voor de patat hoor. Maar gewoon om te zien of er veel mensen op af zouden komen. En hoe ze dit allemaal georganiseerd hadden.

Dat heb ik geweten. Ik heb minutenlang rondjes moeten rijden voordat ik een parkeerplek had. En óveral liepen mensen met gekochte spullen. Ik zag grote tassen van zowel JYSK als Agrimarkt.

img_7521

Een gezellige beat klonk er over het Retail Park want bij de deur van JYSK stond een d.j. te draaien. Overal ballonnen. En overal mensen. Er stond een wagen die lekkere dingen uitdeelde. Wat weet ik niet. Ik ben niet in de rij gaan staan. Het zag er wel leuk uit. Ook stonden buiten verschillende tuinmeubelen. Loungesets met parasols.

img_7508

Zodra je naar binnen liep, kreeg je meteen een grote JYSK-tas in je handen geduwd. Dat is een slimme verkooptruc. Want ik had toch zoiets van “Tja, daar moet wat in”.

Uit gewoonte begon ik aan de rechterkant met winkelen, maar daar stond de lange kassa met allemaal mensen ervoor die stonden te wachten om af te rekenen. Voor m’n gevoel klopte dit niet. Je komt binnen en loopt meteen naar de kassa. Volgende keer links beginnen dus.

Met de lege tas over m’n schouder liep ik door de schappen. Allemaal woon deco, beddengoed, keukentextiel, kussens, veel slaapkamerartikelen zoals beddengoed, lakens, kussentjes etc. Ook veel voor in de tuin waaronder lounge sets, lantaarns, schaaltjes enz. En alles is vriendelijk geprijsd.

img_7528

JYSK is Deens en ik ben dol op Scandinavisch wonen. Maar als ik eerlijk ben, kreeg ik geen “warm gevoel van binnen” toen ik door die winkel liep. Ik proefde geen moderne, stoere of minimalistische sfeer. Naar mijn mening straalt het vooral ‘goedkoop’ uit en ik werd niet geïnspireerd. Ik heb een bath mat gekocht voor €5,- Er moest toch iets in die grote lege tas.

En met die grote tas met daarin alleen een badmatje, ging ik nog even naar de Agrimarkt. Daar stond overal bewaking. Ook bij de ingang. “Mag ik met zo’n grote tas naar binnen?” vroeg ik. “Ja hoor mevrouw, iedereen loopt met een grote tas.” antwoordde de snotneus van een beveiliger.

img_7523

En is dát een joekel van een supermarkt zeg. Groot, ruim, overzichtelijk. Ze hebben er alle A-merken en daarnaast allemaal streekproducten. Ik zag Zeeuwse broden en Hoekse kaasjes (volgens mij) en nog veel meer leuks. Ik heb een paar kleine dingen gekocht en liep door naar de kassa.

Voordat ik bij de kassa was, kwam ik langs een afdeling agrarisch koopwaar. Nu snapte ik het stukje Agri in de naam Agrimarkt. Heel veel keus in plantjes, tuingereedschap, zaden, potgrond, rubber laarzen etc. Maar ook dierenvoeding en dierenspeelgoed en -verzorging e.d..

Na het afrekenen kon je je geluk beproeven bij de codekraker. “Ach, geef die van mij maar aan de volgende hoor” zei ik. En ik liep richting deur, denkend aan waar ik mijn auto ook alweer gezet had.

“Wieuw wieuw wieuw!!” klonk het. “Ja, we hebben een winnaar!” Wat een lawaai. Ik keek achterom en zag de mensen die achter mij aan de kassa stonden, met een big smile. Ze kregen een hand van de filiaalmanager en werden gefeliciteerd …

 

 

agrimarkt logo 2

 

Één reactie op “Shopblog. JYSK en Agrimarkt.”

Vet leuke blog en idd het is niet echt een knusse winkel met mooie ingerichte vitrines ofzo haha maar leuk dat je heen bent gegaan.ik had wel lekker gratis eten willen scoren lol ben gek op lekker eten haha neem je ook een kijkje op mijn blog. Wens je nog een fijne dag liefs 🍒🍓🥑🍇Wiltje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d