Categorieën
gezin, familie home&garden Lifestyle

Stoere foto.

Ik heb een stoere foto van mijn kat laten printen.

We hebben thuis drie katten. Woez (17), Gypsy (4) en Boef (1,5). In mijn blog Onze kattenfamilie vertelde ik daar al over. Daarin staat ook een stukje over Tijger, die aan was komen lopen en goed bevriend was met Boef. Tijger is niet lang daarna aangereden op de Tractaatweg en heeft het niet overleefd.

Drie katten dus. En de oude Woez is er ook nog steeds. Hij heeft zijn koningschap gedeeltelijk overgedragen aan de jonge Boef. Maar die is nog wat klein om te kunnen winnen van sommige grote buurkaters. Boef komt regelmatig thuis met schrammen, kale plekken en pas geleden met een dikke lip. Flink geknokt dus.

Woez hoefde alleen maar chagrijnig te kijken en de vijanden vlogen er vandoor. Natuurlijk overwicht noem je dat. Onze Woez. Mijn trouwe vriend, de schootligger, de ouwe zeur. De kat die al vanaf klein kitten bij me is. Wat zal ik hem missen als ie er niet meer is. Hopelijk duurt dat nog heel lang.

‘Eigenlijk heb ik helemaal geen leuke foto van Woez’, bedacht ik me pas geleden. Dus ik heb er een paar gemaakt. Gewoon met m’n telefoon. Er zaten best leuke bij. Zat Woez daar als een volleerd fotomodel op een tafeltje, tegen de witte muur.

img_7225
Woez heeft een korte staart maar daar heeft ie het liever niet over.

Vroeger was Woez een dikke, luie je-weet-wel kater. Maar nu hij echt oud begint te worden, wordt ie steeds magerder. Je voelt z’n ruggengraat en z’n ribben wanneer je ‘m aait. Maar hij zeurt nog net zo veel. Ligt nog altijd graag op schoot. En hij heeft af en toe nog wel eens “z’n gekke momentje” als ie zogenaamd achter iets aan rent en uit de bocht vliegt. En zich helemaal moe speelt om vervolgens gewoon weer op de armleuning van de fauteuil te gaan liggen slapen.

Ik heb een van de foto’s uitgekozen en heb het op – heel stoer – geborsteld aluminium laten printen. Het is een geweldig mooi kunstwerk geworden. De witte achtergrond lijkt zilverachtig. Door het geborstelde krijgt de foto bijna een 3D-effect. Heel gaaf. Klik maar eens op deze link.

Ik heb het besteld bij Fotofabriek. Op deze overzichtelijke site heb je heel veel keus in ondergrond. Je kunt een foto laten printen op karton, canvas of hout. Maar een foto op een tegeltje, op glas of aluminium is ook mogelijk. De prijs valt reuze mee en ze hebben vaak nog leuke aanbiedingen ook.

Fotofabriek maakt ook fotoboeken, agenda’s, kalenders, (tuin)posters en nog veel meer. Ze zijn zelfs ALS BESTE GETEST door het tv-programma Radar van AVRO/TROS.

Ik bestelde de foto en had ‘m binnen een paar dagen al in de bus. Wat was ik blij met het eindresultaat. Enfin, kijk zelf maar. Hij staat bij ons thuis op de schouw. Zo is ie geworden.

img_7530

Een leuke foto als decoratie. En voor later een mooie herinnering aan Woez, koning van de buurt.

… Deze blog is geschreven i.s.m. http://www.fotofabriek.nl

Één reactie op “Stoere foto.”

[…] Vorige week is onze lieve oude kater Woez overleden. Gewoon in onze tuin. Heel plotseling. We denken aan een hartstilstand want normaal verstopt een kat zich als het voelt dat het gaat sterven. Heel verdrietig allemaal, we zullen hem missen. We hebben ‘m laten cremeren en hebben gelukkig een mooie herinnering aan onze Woez, een stoere foto. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: