Categorieën
fashion Lifestyle

Wat moet ik aan in die hitte?

Hoe je goed gekleed naar een feestje kunt gaan als het bloedheet is.

Als de temperaturen boven de 20ºC komen, raak ik altijd lichtelijk in paniek. Ik vind het zonnetje heerlijk hoor. Maar hoe kan ik me leuk kleden in die hitte? Eigenlijk moet je zo min mogelijk aantrekken. Maar dat wil ik niet, met mijn volslanke lichaam.

Als ik thuis ben maakt het me niet uit hoe ik er uit zie. Gewoon een leuke bermuda met een los vallend t-shirt. Of een makkelijke jurk over m’n bikini als ik heb liggen zonnen in de tuin. Maar wanneer ik naar een feestje moet en het is rond de 25 ºC, dan weet ik het even niet meer.

Normaal kan ik me heus prima kleden. Leuke broek met een mooie top er boven. Een blazer om een beetje taille te krijgen en een lekkere sjaal als accent en om m’n minpunten te verbergen. Maar ja, een sjaal kan niet in de zomer. En die blazer ook niet. Één laag kleding is al warm genoeg. En daar zit het ‘m dus net. Ik kan me niet meer verstoppen onder laagjes. Ik kan m’n outfit niet leuk oppimpen. Alles is te warm en too much in de zomer.

Nu weet ik dat heel veel vrouwen daar mee zitten. Hoe kleed je je naar een zomerfeest? Een spijkerbroek is te warm. Een bermuda niet gekleed genoeg. In een jurk voel je je bejaard. En die ene lange jurkbloes schijnt door. Aaaarrgghh! Wat moet je aan?!

Misschien heb je liever een wat langere mouw. Misschien wil je écht niet met blote benen. Iedereen heeft wel iets dat ie liever een beetje verstopt. Ook ik.

Dus ik wil wat tips geven waar jullie hopelijk wat aan hebben. De volgende outfits zijn voorbeelden en kun je vertalen naar je eigen smaak en stijl.

Het is heerlijk om een los vallende broek te dragen naar bijvoorbeeld een barbecue of een tuinfeest. Met een eenvoudige top. Lekker luchtig en toch niet te bloot. Dit seizoen zijn er veel leuke wijde broeken te vinden in de winkels.

img_7941

Deze mooie olijfgroene broek met strop is van Expresso, de zwarte top van YAYA.

img_8007

Dit is een superhippe combinatie van Summum Woman. De leuke print is af en toe ingekleurd met groen, geel en oranje. Wanneer je de blouse en broek op elkaar draagt, is het net een jumpsuit. En die is helemaal in deze zomer!

img_8001

Erg leuk, deze top met open achterkant van Summum Woman.

img_7996

Je kunt de broek en top natuurlijk steeds op een andere manier dragen. Zoals bijvoorbeeld hier. De Summumbroek met een knalgeel t-shirt van Expresso.

img_8046

Of deze makkelijke broek in tricot met blauw/groene bladprint. Hij zit heerlijk en is van Geisha. Daarboven een gekledere top met strik (niet zichtbaar op deze foto) van Aaiko.

img_8088

Weer zo’n leuke set. Deze broek en blouse zijn afzonderlijk van elkaar te dragen. Zelf vind ik het erg leuk als pak. Deze dunne, blauw gestreepte combi is van Freequent.

Draag je graag een rok? Klik dan HIER voor inspiratie.

img_8162

Ben je meer een jurkjes-mens? Heb je een mooie taille maar wat bredere heupen en/of stevige bovenbenen? Dan is deze misschien iets voor jou. Deze vrolijke omslagjurk is van YAYA. Het is een beetje in 50’s stijl dus is het erg leuk met een bandana in het haar als accent.

img_8105

Voor iedereen, maar zeker voor vrouwen met een buikje, is deze rechte, stoere tuniekjurk een ideaal kledingstuk. Erg trendy zijn de pyjama-overhemden en -jurken. Ik hou van deze stijl. Deze mooie overhemdjurk is van Penn&Ink N.Y..

img_8217

Ook deze is van Penn&Ink N.Y.. Hij is er in verschillende kleuren. Ideaal met een wat langere mouw. Het is van linnen dus lekker koel als het warm is.

img_8214

Maar misschien draag je toch het liefst zwart. Altijd mooi. Deze zijde-achtige jurk is eveneens van Penn&Ink N.Y.. De leren ketting is van Pimps&Pearls.

Dit waren een aantal voorbeelden van hoe je je toch feestelijk kan kleden in de zomerhitte. Draag het gewoon niet te strak, lekker nonchalant. Maar kies wel voor mooie materialen, dan zit je al op 75%. De resterende 25% krijg je door leuke accessoires zoals mooie schoenen, leuke sieraden of een gewaagde hoed.

Enjoy the summer and let’s party!

X KA. ♥

———————————————————————————————-

10 reacties op “Wat moet ik aan in die hitte?”

Ik vind zo’n heerlijke, soepele broek een prima alternatief voor blote benen als het warm is. Soms heb ik daar echt geen zin in. Onder dit soort kleding vind ik espadrilles met of zonder sleehak ook altijd mooi. Wat een leuke ketting heb je aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: