fashion Lifestyle maatschappij

Nieuw: de kauwgom sneaker.

Amsterdammers brengen sneakers op de markt, gemaakt van kauwgom van de straten in hun stad.

Al jaren storen Amsterdammers zich aan de grote hoeveelheid kauwgom op straat. Het plakt onder je schoenen en je krijgt het er maar moeilijk weer af. Bovendien is het een smerig zicht, al die witte en roze plekken op de stoep.

kauwgom op straat

Jaarlijks ligt er ongeveer zo’n 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat in onze hoofdstad. Voor de gemeente is dit een duur probleem. Het kost de gemeente Amsterdam jaarlijks miljoenen om dit allemaal te verwijderen. Bovendien is het schadelijk voor dieren. En je weet misschien wel dat het zo’n 25 jaar duurt voordat een kauwgompje op straat volledig vergaan is. Wat een vervuiling en hoe slecht voor het milieu.

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft het reclamebureau Publicis One iets innovatiefs bedacht. Zij schakelden het Engelse bedrijf Gum-Tec® in, dat gespecialiseerd is in rubber, en het Amsterdamse merk Explicit Wear. Samen ontworpen zij een unieke sneaker. De GUMSHOE.

gum shoe pink

Van al het verzamelde kauwgom van de straat, maakten zij een nieuw soort rubber. Dit rubber hebben ze gebruikt om de zool van de schoen te maken. Het leuke is: op de zool staat de kaart van Amsterdam. Zo laat je een afdruk van de stad achter bij iedere stap. Schonere straten, meer bewustzijn én leuke schoenen. Wat een mooi project.

zool gumshoes

Dit initiatief vind ik een applausje waard en ik hoop dat er meer van dit soort ideeën volgen. De kauwgom sneakers zijn vanaf eind juni te koop bij Hudson’s Bay Amsterdam. En on line op de website van GUMSHOE en kosten €199,-.

Bekijk hun verhaal in dit filmpje.

X Ka.

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: