Categorieën
bloggen

Ik heb je toestemming nodig.

Verplicht vanaf 25 mei 2018 dus ik kom er niet onderuit.

Je hebt er misschien wel van gehoord. Vanaf 25 mei 2018 is ieder bedrijf, webwinkel en ook blogger verplicht transparant te zijn naar – in mijn geval – de lezer of abonnee. Ook ik heb dus mijn best gedaan op een Privacy verklaring.

Zodra jij je naam en/of adres invult op mijn pagina moet je weten wat er met jouw gegevens gebeurt. Dus als je een reactie onder mijn artikel plaatst, hoor je te weten wat ik met jouw naam en je email-adres doe. Bewaar ik het voor andere doeleinden? Geef ik jouw gegevens aan een ander? Dat soort dingen zijn belangrijk om te weten zodra je jouw gegevens achterlaat.

Gelukkig mag het beknopt en in mijn eigen schrijftaal. Zolang er maar de belangrijkste punten in staan. Ik verkoop niks, ik bied niets aan. Ik heb geen product, alleen verhaaltjes. Daarom hou ik het lekker simpel en niet te ingewikkeld. Het is al moeilijk genoeg om te begrijpen. En het is oersaai. Maar het moet nu eenmaal.

Voordat je als lezer je naam, adres of andere gegevens achterlaat op deze site, moet je akkoord gaan met deze verklaring.

Lees hieronder mijn Privacyverklaring.

X Ka.

laptop

Privacyverklaring.

Wie ben ik?

‘X by KA’ of ‘Mode voor de 40+ vrouw’ is een blog van Karin Kox. Dit is puur hobby. Je kunt contact met me opnemen via email: karinkox@zeelandnet.nl of laat een berichtje achter onder een blog-artikel. Of op mijn Facebook pagina, eventueel via Messenger.

Waarom vraag ik jouw gegevens?

 • Ik vraag jouw gegevens om automatisch mijn blog via email te kunnen versturen.
 • Mocht je iets gewonnen hebben op X by KA / Mode voor de 40+ vrouw, vraag ik om je woonadres om het gewonnen artikel te kunnen bezorgen of op te sturen.
 • Wil je een reactie achterlaten of mee discussiëren onderaan een artikel? Dan vraag ik je naam maar ook je email-adres om je er via een mailtje op te attenderen dat er nieuwe reacties (óf reacties op jouw comment) gekomen zijn. Natuurlijk kun je ook anoniem reageren.

Wie krijgt die persoonsgegevens?

Als eerste ben ik degene die jouw naam, email-adres en woonadres zie. Ik doe daar verder niets mee. Maar ik werk via WordPress en ook zij zien deze gegevens. En zij staan weer in verbinding met Google. Dus ook Google kan jouw gegevens opslaan.

Wanneer je mijn blogs leest via Facebook, worden jouw gegevens, voorkeuren, klikken op links etc. wel opgeslagen door Facebook. Zij zien ook jouw IP-adres en voorspellen jouw interesses en aankopen.

Voor hoe lang sla ik jouw gegevens op?

Ik bewaar jouw persoonsgegevens totdat je vraagt om verwijdering. Je kunt je altijd aan- maar ook afmelden voor het automatisch ontvangen van de blogs. Na afmelden, worden jouw persoonsgegevens meteen verwijderd.

Jij als lezer hebt recht op of het recht om:

 • rectificatie van jouw gegevens
 • het wissen van jouw gegevens
 • bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens
 • inzage in jouw gegevens op mijn site
 • toestemming om gebruik van gegevens weer in te trekken
 • een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens.

Verdere info:

 • Als lezer ben je niet verplicht jouw gegevens te verstrekken. Het gevolg is wel dat je geen respons, email of prijs ontvangt.
 • Ik maak geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.
 • Bij promotie van mijn blog (om nieuwe lezers aan te trekken) op Facebook en Instagram doe ik dat wel d.m.v. ‘doelgroep kiezen’. Ik richt me dan op vrouwen van 40+ in Nederland en België en vul als interesses in: mode, winkelen, gezin, beauty, lifestyle, make up.
 • Deze Privacy Verklaring is volgens de wet verplicht.

Één reactie op “Ik heb je toestemming nodig.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: