Categorieën
fashion Lifestyle

Zo’n lekkere grote onderbroek.

Welke onderbroek onder welk kledingstuk?

Ik wil het eens hebben over de onderbroek. Want er zijn zoveel vrouwen die niet de juiste onderbroek dragen onder hun jurk, rok of broek.

Heb jij dat ook wel eens? Dat een leuk zomerjurkje jou niet mooi staat omdat je de randen van je onderbroek door de stof ziet? Er komen dan vetrolletjes boven je slip en die staan helemaal in de jurk. Dan heb je het verkeerde model onderbroek aan.

Of in een strakke broek heb je ineens vier billen. Dat is omdat je onderbroek niet goed rond de billen zit. Of hij is te klein en trekt naar boven. Halverwege de bil drukt het elastiek in je billen waardoor iedere bil er opeens twee lijken. Een te strakke onderbroek.

Wanneer je een lichte kleur broek of rok aan hebt en je kunt je onderbroek er doorheen zien. Soms zie je het buiten pas, of word je er op gewezen door een collega op het werk.  Je schaamt je toch kapot? Dan is er sprake van een verkeerde kleur onderbroek.

Daardoor zou je het nieuwe jurkje, de strakke broek of lichte rok gewoon helemaal niet meer aan trekken. Terwijl het probleem zo makkelijk op te lossen is.

Ik ging voor advies en tips naar mijn favoriete lingeriezaak Erika Bodyfashion in Axel. Erika legde me precies uit wat je het beste kunt dragen om geen randjes, naadjes of rolletjes te zien.

img_8387
Een onderbroekenrek bij Erika’s Bodyfashion. Ten Cate en Sloggi.
img_8388
Nog een onderbroekenrek. Ten Cate.

Is onder een strak jurkje zo’n grote oma onderbroek eigenlijk niet gewoon het mooist?

Onder een strak jurkje is een grote onderbroek inderdaad het mooist. Eentje die mooi onder je billen zit. En die tot hoog in je taille komt. De taille is bij de vrouw het smalste gedeelte dus daar zal een elastiek niet gauw te strak zitten. Neem een broekje NOOIT TE STRAK! Want dan krijg je weer het rollade-effect.

Ik heb een buikje dus bij mij zie je het elastiek altijd goed.

Dan is deze ideaal. Deze elastische slips hebben geen naden en geen elastiek. Deze broekjes zie je écht niet. Deze stof drukt nergens in de huid. Dit is het ideale broekje onder strakke kleding. Deze hebben we in rood, wit en huidskleur.

img_8390

Maar ze zijn van polyester en elastaan, is dat niet broeierig in de zomer?

Nee hoor, het is lekker luchtig materiaal en het kruisje is van katoen.

Hoe zit dat nou met de kleur? Klopt het dat je onder witte kleding, het beste rode lingerie draagt?

Dat ligt een beetje aan je huid. Je moet de kleur dragen die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt. Word je snel bruin in de zomer, dan is rood een goede optie. Ben je heel blank van huid, draag dan roomwit of beige ondergoed. En bij jou zou bijvoorbeeld taupekleurig mooi zijn.

Vermijd sowieso printjes of kant. Want dat zie je altíjd onder lichte kleding en dat is niet mooi.

Ook klagen veel vrouwen over schurende bovenbenen in de zomer.

Ja klopt, als je een jurk of rok draagt en je transpireert, kun je last krijgen van je bovenbenen die tegen elkaar schuren tijdens het lopen. Dat kan heel pijnlijk zijn en lelijke plekken veroorzaken. Daar hebben we deze broekjes van Sloggi voor.

img_8394

Erika tilt haar jurk op. Kijk, ik draag ze ook. Heerlijk! zegt ze met een big smile. Dit zijn lekker dunne broekjes die wat langer zijn. Ideaal voor onder een rok of jurk. De pijpen moeten minimaal halverwege het bovenbeen komen. We hebben ze in het zwart, wit en huidskleur.

Een onderbroekje met pijpjes, de zogenaamde hipster of boxershorts, volstaat niet. Daarvan zijn de pijpjes te kort. En meestal trekken de pijpen omhoog, halverwege de billen. Niet doen dus.

Nou Erika, je hebt me goed geholpen. Ik ben weer wat wijzer geworden. Dank je wel. Nu ik er toch ben. Ik neem een naadloze slip in huidskleur. En ik wil ook graag zo’n langer broekje eens proberen. In het zwart graag. 😁

X Ka.

4 reacties op “Zo’n lekkere grote onderbroek.”

Wat een goed advies! Ik had er eigenlijk nooit echt bij stilgestaan, maar inderdaad, soms heb je van die lelijke randen die aftekenen in je skinny jeans of je jurkje. Super dat je dit deelt! Een zeer leuk artikel 🙂

Een hele goede tip dit. De onderkleding is heel belangrijk voor het eindresultaat. Ik ben 60 🙁 en mijn achterwerk zit niet zo “hoog” meer zullen we maar zeggen. Nu heb ik een hele leuke linnen broek gekocht, model joggingbroek en een goede, stevige tailleslip maakt een wereld van verschil!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: