Categorieën
Lifestyle tv, film, theater

Five gay men.

Over GBF en de serie “A Queer Eye”.

Er was een tijd dat het ‘hip’ was om een GBF te hebben, een Gay Best Friend. Een goede vriendschap tussen een man een vrouw kan best gecompliceerd zijn. Maar een vrouw met een mannelijke gay friend is geweldig, vindt men. En dat is het ook.

Het is net even anders om met een homo-vriend op een terras te zitten. Lekker samen mensen kijken. Dat is toch stiekem leuker dan met je partner. Die kijkt heel anders naar mensen. Die heeft weinig oog voor mannen. Wel voor vrouwen. Maar anders. Hij ziet haar kapsel niet, haar stijl, haar kleding, haar gedrag niet. Een gay best friend wel. Die ziet hetzelfde als jij.

En ze snappen onze emoties beter. Zelf hebben ze vaak het nodige meegemaakt. Schaamte, gepest worden, buitengesloten voelen. Onbegrip, onwelkom zijn. Uitgescholden worden, nageroepen worden, angst om over straat te lopen. Ze zijn vaak gevoeliger en kunnen zich goed verplaatsen in een ander.

Stukje in ze.nl uit 2012:

img_8595

img_8596

Nu generaliseer ik alle gay men. Dat mag natuurlijk niet. Maar ik vind het zo heerlijk. Aan de ene kant hun zelfspot, hun cynisme en valsigheid. Maar aan de andere kant hun gevoeligheid, gevoel voor humor en hun creativiteit.

Een GBF kijkt naar je en ziet hoe het met je gaat. Hij ziet ook dat je ergens een dikke kont in hebt. En zegt het ook eerlijk. Hij geeft je complimentjes als je er goed uit ziet of als je iets goed hebt gedaan. Het is een mannelijke vriendin. Je beste vriendin.

∗∗∗

queer-eye-happy

Er is een fantastische serie op Netflix waarin vijf gay men iemand gaan verrassen met een make over. Het zijn vijf jonge gay mannen met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. En ieder van hen heeft een specialiteit.

Zij gaan vastgeroeste boerenpummels in Amerika helpen om wat hipper en aantrekkelijker te worden. Hoe ze dat doen is meesterlijk. Vaak ontroerend ook. Na de eerste aflevering ga je al van ze houden.

Mooi om te zien hoe ze de rednecks uit hun kleine wereld trekken door gesprekken te voeren en alles te restylen op een manier dat bij hen past. Je leert de mannen goed kennen. Zowel de Amerikaan als de stylisten.

queereye
The Fab 5. v.l.n.r. Bobby, Karamo, Antoni, Jonathan, Tan.
  • Bobby – een rustige man die zorgt voor een persoonlijk en modern interieur.
  • Karamo – de mooie donkere ex reality tv persoonlijkheid. Hij is gespecialiseerd in cultuur.
  • Antoni – de stille stoere keukenprinses die de mannen leert koken.
  • Jonathan – de hysterische en emotionele haarstylist.
  • Tan – de lieve en serieuze fashion stylist die een passende outfit vindt voor iedere kerel.

Hou je ook zo van gay humor? Van heerlijk tutten. Van lachen, gieren, brullen. Van mooie verhalen. Hou jij net als ik ook zo van make overs? Dan is dit misschien ook jouw serie. Bobby, Karamo, Antoni, Jonathan en Tan bekijken alles met een

A Queer Eye

for a

Straight Guy.

queer eye afl 1

In de eerste aflevering ontmoeten we een man die al heel lang verliefd is op een vrouw. Maar hij doet niks aan zijn uiterlijk en zijn huis is een man cave. Daar gaan de Fab 5 iets aan doen! Een erg mooie make over.

queer eye afl 2

In de tweede aflevering zien we een jonge man die zijn bedrijfje maar niet van de grond krijgt. De Fab 5 gaan helpen! Deze baardman transfomeert in een coole hipster.

queer police

In aflevering 3 leren we een typisch Amerikaanse police officer kennen. Anti kleurlingen, anti gay. De Fab 5 proberen hem te veranderen. Dit wordt een heel speciale editie.

Voor de rest verklap ik niks. Kijk zelf maar. Het is zeker de moeite waard. Je gaat af en toe een opkomende traan weg moeten slikken. En je gaat van de 5 queers houden. Veel kijkplezier!

queer traan

TIP: Kijk alleen, óf met je Gay Best Friend!

Bekijk de trailer HIER

X Ka.

————————————————————————————

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: