Categorieën
beauty fashion gezin, familie Lifestyle muziek persoonlijk

Dochter wil groen haar.

Ze zeurde al zo lang over groen haar…

Mijn dochter liep al heel lang te zeuren over groen haar. Ik heb daar al eens eerder over geschreven in een vorig blog. Groen haar, dat gaat mooi niet gebeuren. Die kleine meid mag dan wel stoer zijn. Maar ze is tenslotte nog maar elf jaar oud.

Zelf heb ik als puber ook mijn haren gekleurd en geblondeerd. Dan heb ik het over de jaren ’80. Ik zat pas op de MAVO, was heel erg verlegen, maar durfde wel op te vallen. Best raar. Maar waar.

‘Doe Maar’ was toen in. De bekende popgroep met Nederlandstalige muziek. Zij waren de eersten die onze taal “hip” maakten. En alle meisjes waren weg van Henny of Ernst.

 

Doe Maar
Doe Maar (v.l.n.r. Ernst, Jan, Henny, Jan).

 

Op mijn slaapkamer draaide ik lp’s van Doe Maar. Ik kon alles meezingen. En ik was weg van Henny Vrienten. En Henny had blond haar dat rommelig overeind stond. Dus dat wilde ik ook.

Mijn schoolvriendinnetje Sonja (toen 13)  “wilde later kapster worden” dus ik liet haar gewoon m’n haren knippen. En daarna bleekte ze het. Zij kon dat, want ze wilde later kapster worden. Ik zette m’n haar dan omhoog met wat goedkope gel. Zo ging dat toen. Mijn ouders wisten van niks. Kwam ik opeens thuis als een totaal ander. Zal best raar geweest zijn.

 

Marley
Bob Marley

 

 

Later draaide ik ska en reggaemuziek. Ik werd fan van Bob Marley en droeg badges en groen/geel/rode polsbandjes. Ik verfde mijn haar met henna. Dat was een natuurlijk kleurmiddel. Daar kreeg ik oranje haar van. Helemaal leuk. Nog steeds hou ik van de muziek van Bob Marley. Maar mijn haar oranje verven, gatsie nee, dat ga ik nooit meer doen.

Nog iets later kwam de nieuwe muziekstroming “New Wave”. En dat was hélemaal mijn ding. Depressief als ik was als puber, zo depressief was ook de muziek. Maar wel creatief, kunstzinnig en nieuw. De bijbehorende kledingstijl was zwart. Alles zwart. En ongezond. Alsof je weken niet geslapen had. Die look had ik van nature al want ik sliep inderdaad nooit. Dus hupsakee, mijn haar moest zwart. Zo ook mijn oog make-up en mijn lippen. Ik was denk ik een opvallende verschijning in de polder waar ik woonde.

 

siouxsie
Siouxsie

 

Toen vond ik bands als ‘Depêche Mode’ en ‘New Order’ enz heel leuk. Maar ik was eigenlijk helemaal fan van ‘Siouxsie Sioux and the Banshees’. Iedereen zei dat ik zoveel op de zangeres leek. En het klopt, zo zag ik er toen uit. Compleet met pinnenbanden en al. Vrij extreem.

En nu wilde mijn dochter groen haar. Wat denkt ze wel niet, de snotneus! Daarvoor moet eerst ‘r haar gebleekt worden. En dan op de witte haren die rare kleur. Ze had het over turquoise, dat was gaaf. Maar blauwgroen haar, daar beginnen we niet aan. Dat kun je wel vergeten, Evi! Daar ben je nog veel te jong voor.

Maar vorige week kwam ik zoiets gaafs tegen bij Etos. “LÓréal Paris COLORISTA Washout”. In allerlei kleuren waaronder, jawel, turquoise. Nu werd ik zelf weer een beetje puber. Ik heb het gekocht, thuis ingepakt als cadeautje en aan m’n dochter gegeven.

img_8641

 

We konden ons allebei niet inhouden, mijn tienerdochter en ik. We zijn er meteen aan begonnen: het project “Evi krijgt groen haar”. Nou ja, turquoise dan.

Je kunt de uitwasbare haarverf op drie manieren aanbrengen: op het hele kapsel, alleen wat highlights of alleen aan de onderkant. Ik probeerde Evi het laatste te adviseren maar mevrouw wilde gewoon groen haar. “Hoe vaak heb ik dat nu al gezegd!” Helemaal groen dus. ‘Als het mislukt, loop je voor zot hè!’ probeerde ik nog. “Neehee, schiet nou maar op.”

Dus nu heeft mijn dochter groen haar. En ik vind het nog mooi ook. Kijk zelf maar.

Bij deze haarverf hoef je het haar niet te bleken. En het is heel makkelijk in gebruik. Gewoon de kleurgel in het haar smeren, net iets van de haaraanzet vandaan. Half uurtje in laten trekken. Uitspoelen en je hebt groen haar. Of een ander kleurtje:

 

aqua, dirty pink, peach, pink, purple, red, hot pink, burgundy, denim.

Ik heb ook zin om te experimenteren. Zou dat aan de leeftijd liggen? Is de overgang zoiets als de puberteit? Want ik heb een ideetje. Hoe zou het zijn om mijn grijze uitgroei te verven met zo’n kleurtje? Bijvoorbeeld burgundy (donker bordeaux) voor komend najaar.

Op mijn wit/grijze haar pakt zo’n kleur natuurlijk retegoed. Wat denk je, moet ik het doen? Of toch maar niet?

X Ka.

 

2 reacties op “Dochter wil groen haar.”

uhhhh toch maar niet zou ik zeggen rood op je uitgroei…. zag net een vrouw lopen die het blijkbaar ook ontdekt had OMG dat zag er zoooo cheap uit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: