Categorieën
Lifestyle maatschappij

Selfiecursus voor 50+ers ;-)

Hoe maak je nu een goede selfie?

Vandaag was het internationale selfiedag! Sinds 2013 staat het woord ‘selfie’ in De Dikke Van Dale. Vanaf toen is het een officieel Nederlands woord, afkomstig uit Amerika. Want het klinkt beter dan ‘zelfje’, vind je niet?

We nemen allemaal wel eens een selfie, toch? En daar willen we zo mooi mogelijk opstaan. Want daar zijn selfies voor. In the gym. In een restaurant. Met m’n besties (best friends). Nieuw kapsel. Enz. enz. Selfies zijn niet meer weg te denken uit social media.

Maar hoe maak je nu de beste selfie? Gewoon lachen en dan klik? Of komt er toch meer bij kijken?

 

Cursus selfie maken

Ten eerste moet je zorgen dat het licht op een goede manier op je gezicht valt. Dus ga niet in de schaduw zitten. Ook niet half. Draai altijd met je gezicht naar het licht toe.

Daarna is de positie vanaf waar je de foto neemt erg belangrijk.

 

img_8680

Zo moet het dus niet: Vanaf de onderkant. Dit is de minst voordelige positie voor een selfie. Hier zakt mijn niet-meer-zo-strakke huid naar onder. Bovendien heb ik hier niet één, maar wel drie onderkinnen. Nee, dit wordt ‘m niet.

 

 

img_8674

Dit is gewoon precies vanaf de voorkant genomen. Niet verkeerd. Beetje saai misschien. Maar best oké. Toch kan het nog iets professioneler.

 

img_8678

Hier houd ik mijn camera, ofwel mijn telefoon, iets hoger. Ik hou m’n kin gewoon laag. En ik kijk in de camera, niet naar het screen. Zie nou hoe smal mijn koppie wordt! Ik lijk wel slank! Ook krijg ik een opener blik doordat ik mijn ogen verder open moet doen om naar boven te kijken.

 

img_8681

Nu moet het niet gekker worden! Een beetje van de zijkant aan mijn beste kant en ik ben wéér 5 kilo verslankerd! Dit is de ultieme selfie positie. Een beetje vanaf de zijkant en beetje omhoog. That’s it!

 

img_8681-1

En je kunt daarna nog kiezen voor een filter. Daarmee werk je wat oneffenheden weg en springen bepaalde kleuren er meer uit. Ik gebruik zelden een filter want ik vind altijd dat je dat goed kunt zien. Maar soms is het effect wel leuk. Of lijkt het allemaal wat zonniger dan dat het in werkelijkheid is. De filter die het liefst gebruik is “levendig”.

Dit was de cursus selfie maken. Er zijn er al velen die mijn cursus gevolgd hebben en zijn daardoor zeer succesvol geworden. Zie hier een aantal voorbeelden van ex-cursisten:

 

Selfie Oscars

Na het volgen van mijn cursus nam Ellen DeGeneres deze mooie selfie op de Oscaruitreiking in 2014. Deze foto is benoemd tot “De beste selfie ooit”!

 

img_8664

De Vice President Joe Biden en Barack Obama maakten deze selfie in 2014.

 

img_8662

Ook Hillary Clinton stond op een selfie bij mijn cursist Kim en haar man Kanye West in 2015.

 

img_8663

Ik heb haar nog zo gewaarschuwd bij deze selfie. Madonna in 2014.

 

img_8665

Ook paus Franciscus volgde mijn cursus in 2013. Maar hij heeft wat moeite om zijn schuddende handen stil te houden, de beste man.

 

Hebben jullie vandaag ook een selfie gemaakt?

 

X Ka.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d