Categorieën
food&drinks Lifestyle

Aperitief van de Week.

Een drankje dat smaakt naar een zomerse zonsondergang.

Het team van Mia’s Restaurant & Lounge is een creatief team. Zij verzinnen, ontwerpen en proberen steeds nieuwe gerechten en drankjes.

Bartenders Heavenly en Yannick zijn meesters in het ontwerpen van cocktails. Zo komt er regelmatig een nieuwe cocktail op de kaart. En ik mag er dan af en toe een proeven voor de rubriek “Cocktail van de Maand”. Dat is echt geen straf, zoals je je wel kunt voorstellen.

Maar nu hebben ze bij Mia’s Restaurant & Lounge sinds kort het “Aperitief van de Week”. De twee cocktailmasters hebben gemixt, geshaket, geproefd, verbeterd en weer geproefd. Net zolang tot het een perfecte samenstelling was van smaken, kleuren en textuur. En dat ie perfect is, daar kan ik over meepraten. Ik mocht het “Aperitief van de Week” proeven.

Ik vroeg ‘Hoe heet deze?’ “Eh, tja, hij heeft niet echt een naam. Het is gewoon Het aperitief van de Week”. ‘O, oké. Hij ziet er in ieder geval heel mooi uit.’ zei ik.

Hij ziet er echt geweldig uit. Het is gewoon een mini-cocktail. Wat chique. Hoe zou ie smaken? Bij het eerste slokje wist ik het al. Dit is een heerlijke, luchtige start van de avond. Ik proefde passievrucht en rook limoen. Een lekkere combinatie. Ik heb er expres heel lang over gedaan zodat ik er langer van kon genieten.

Het is een fantastisch begin van de zomer. Een lekker drankje om op een zomeravond mee te starten. Alleen, tja, hij heeft nog geen naam hè. Dan verzin ik er zelf wel een. Vanwege de frisse smaak en de kleur van zonsondergang, doop ik het

Aperitief van de Week:

Summer Sunset

  • 45 ml ananassap
  • 25 ml passievruchtenlikeur
  • 10 ml wodka
  • sap van een partje limoen
  • 10 ml eiwit

Goed shaken en in een cocktailglas schenken. Hang een krulletje limoenschil over de rand en leg een bloemetje of strooi bloemblaadjes op het drankje.

Enjoy het aperitief en enjoy the summer!

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: