Categorieën
fashion Lifestyle

Collega Challenge dag 3.

Mijn collega’s kiezen mijn kleding uit. Aaaarrcchh!

Ooit ben ik als meisje begonnen in de mode. Toen hielp ik vrouwen van 30, 40 en 50 met het vinden van een mooie combinatie. Dat doe ik nu nog steeds natuurlijk. Maar toen vond ik die vrouwen best al oud. En nu ben ik zelf zo’n oude vrouw.

Ik was begin twintig toen ik begon bij Hotlegs Fashion & Lifestyle. Dat heette toen nog BAMBUS. Een jaar later ging ik werken in de vernieuwde herenzaak ALBERDO. En twee jaar verder kwam JEANS WAREHOUSE en heb ik daar 22 jaar gewerkt. De jeanswinkel stopte met bestaan en ik ben gewoon weer terug in de damesmode gegaan.

Mode heeft me altijd geïnteresseerd. Al van kinds af aan. Als puber vond ik het heel leuk om te zien wat iedereen aan had. Popsterren, tv-presentatrices, klasgenoten etc. En wanneer ik in een grote stad kwam, keek ik mijn ogen uit. Dan was ik weer helemaal bij van wat er mode was of werd. Ik miste soms het hele doel waarom we ergens waren, omdat ik zó naar mensen keek. Naar hun kleding, haar, make up, stijl, alles.

Soms denk ik wel eens terug aan mijn begintijd bij BAMBUS. Toen was Terneuzen nog een drukke winkelstad. En op vrijdagavond en zaterdagmiddag kleedden we dames aan, die samen met hun man kwamen winkelen. Dames, oudere vrouwen. Dames van mijn leeftijd nu.

Vandaag gaat onze weekendkracht Kimberley de uitdaging aan. Zij mag iets uitkiezen in de winkel wat mij totaal niet staat. Of iets wat écht niet bij me past.

 

img_9070Kimberley is dus ook zo’n jonge meid die dames, veel ouder dan haarzelf, aankleedt. Ze werkt nu twee jaar als weekend- en vakantiehulp bij Hotlegs.

Toen ze tiener/puber was, heeft Kimberley modellenwerk gedaan. Ze heeft verschillende mooie projecten gekregen. En Kim is soms nog te zien op sommige reclames.

Maar na een paar jaar had ze genoeg van het modellenwereldje en richtte ze zich op haar studie. Ze loopt nu stage in de gehandicaptenzorg. En daar is ze een zeer geliefde verpleegster/verzorgster. Zowel de bewoners als collega’s zien haar graag. Maar wij bij Hotlegs ook hoor Kim!

“Het is hartstikke leuk om bij Hotlegs te werken. Mijn collega’s zijn een stuk ouder dan ik maar eigenlijk merk ik dat niet echt. We kunnen veel lachen met elkaar. En we plagen elkaar wel eens. Ik zie er nooit tegenop om te werken met de dames, het is altijd gezellig.

Karin is qua kleding de stoerste van ons allemaal. Ik vind het meeste wat ze heeft wel leuk. Maar nu moest ik iets zoeken wat ze echt nooit zou dragen. Dat viel best nog tegen. Want ik wil iets wat gewoon belachelijk staat. Iets waarvan ik weet dat ze daar nooit in zou lopen.”

img_8941

Oh nee Kim, dat topje! Dat kan toch helemaal niet met mijn bh-bandjes! Off-shoulder, ruitjes, bloemetjes en strikjes. Dat is vier keer fout. Vier keer niet Ka. Ik kan zo naar een Tiroler party! Het rokje valt me reuze mee. Het is best stoer en zit hartstikke lekker. Er zit veel stretch in en de rafels vind ik leuk.

Het bloesje is van Geisha, de jeansrok van Aaiko. Allebei nu met 40% korting.

Laat het Oktoberfest maar beginnen! Ik ga samen met een paarse Milka-koe een pot bier bestellen!

X Ka.

 

 

 

 

 

2 reacties op “Collega Challenge dag 3.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: