Categorieën
food&drinks gezin, familie Lifestyle uitgaan vakantie

Met de golfkar.

Met een golfkar langs de kust. Een echte aanrader!

Lekker decadent met een golfkarretje over de boulevard rijden. Langs de Zeeuwse kust. Van strandtent naar strandtent. Lijkt het je niet heerlijk? Is het ook. Wij zijn gaan toeren in een golfkar op een zonnige zaterdagmiddag.

Een familiereünie, een team-uitje, een vriendenclub of gezellig met je gezin. Soms wil je gewoon eens iets grappigs of actiefs ondernemen. Daarvoor hoef je niet naar De Ardennen of naar Limburg o.i.d.. Bij Zeeuwse Evenementen in Cadzand kun je verschillende uitjes boeken. Er is van alles te huur en ze hebben superleuke arrangementen. Zo hebben ze allerlei originele vervoermiddelen en kun je je vrienden een leuke dag bezorgen.

img_9076

Een aantal voorbeelden:

  • Prik je Picknick. Vanuit Cadzand-Bad per citymobiel door de Zwinstreek. Onderweg krijg je een echt Zeeuwse picknick. (vanaf 7 personen)
  • Hap en Stap (drive). Met de golfkar (max. 4 personen per kar) toer je door ons mooie Zeeuwse landschap. Tijdens de tocht doe je vier strandpaviljoens aan. Bij ieder paviljoen drink en eet je wat.
  • Het water op! Neem je vrienden of team mee zeilen (max. 150 personen)! Een schipper geeft je een top-ervaring op zee. Sluit de dag af met bijvoorbeeld een borrel-aan-boord of een strand-barbecue.

img_9073

  • Hop on, Hop off… Op pad met twee verschillende voertuigen. Bijvoorbeeld een fiets, tandem, step, kano, lopifit, citymobiel. Kom langs leuke plekjes en geniet van een hapje en drankje.
  • Boerentoer. Geniet met voertuig-naar-keuze van onze mooie kustplaatsjes, speel onderweg een spelletje boerengolf en neem een lekker drankje.
  • Tovertoer. Per golfkar vanaf Cadzand door de natuur toeren waarna je koffie krijgt met iets lekkers. Dan kun je gezellig bowlen. Daarna lunchen en nadien een bezoek aan een leuke struisvogelboerderij.
  • Cultureel Sluis. Tijdens de toer met een golfkar bezoek je het museum Belfort Sluis.

img_9081

  • Cultureel Groede. Vanuit Cadzand met de golfkar door de Zeeuwse natuur en een bezoek aan het museumstraatje in Groede en het kleinkunstprogramma in De Twee Duiven.

Voor alle arrangementen en prijzen kijk je op www.zeeuwseevenementen.nl.

…………………

Afgelopen zaterdag 14 juli 2018 zijn we op pad gegaan met een golfkar/citymobiel. Ik mocht van Karin Boerman, eigenares van Zeeuwse Evenementen (via een win-actie) een dag lang met een golfkar on tour.

Wij (Stefan, Sonja, Mario en ik) mochten starten bij Restaurant De 5 Weeghen in Nieuwvliet. Wat een mooie locatie om te beginnen. Prachtige lounge garden met een mooie speeltuin voor kleine kinderen. Daar komen we ook zeker nog een keer terug.

We besloten om met dit mooie weer lekker langs de kust te rijden. Eigenlijk een alternatieve Hap en Stap (drive). Het karretje is makkelijk in gebruik. Je kunt er twee tassen in opbergen, is overdekt en open aan de zijkanten. We crosten door de duinen en het gaf een heerlijk vrij gevoel.

Het eerste strandpaviljoen dat we aandeden was Groede aan Zee. Daar hebben we geproost met een fles smakelijke rosé. “Op een gezellige middag!”

We hadden veel bekijks. Best decadent eigenlijk, om met zo’n golfkar te rijden. Je zag iedereen denken: “Wat een kakkers.” We speelden het gewoon mee en ik zette Mario’s kraagje nog even lekker goed omhoog. Wat een bal.

Daarna reden we verder. Heerlijk, zo’n dagje met goede vrienden. We kletsten en genoten van het mooie landschap. Mensen zwaaiden. Iedereen was vrolijk. Het was geweldig. Op naar het volgende paviljoen. Beachhouse 25.

Daar bestelden we een luxe tapasplank. Met een lekker drankje natuurlijk. Heerlijk. Ik werd er melig van. En nog maar een keer proosten. Life is good.

Ennn doorrr. De wind blies door de kar. M’n haar föhnen heeft totaal geen zin gehad voor deze toer. Maar met deze hoge temperaturen is zo’n fris zeebriesje wel lekker.

 

Het volgende strandpaviljoen waar we gestopt zijn, was Loods Tien. Stoer, sfeervol modern en gezellig. Zon, zee, strand. wat is onze provincie toch mooi.

 

Onze laatste stop was bij strandpaviljoen De Boekanier. Het was ondertussen al 19.30 uur. De zon begon te zakken. In de zee. We dronken nog iets, zagen bekenden, kletsten wat en genoten van de mooie zonsondergang. Meer moet dat niet zijn…

 

We zijn, lachend en zingend, teruggekeerd naar ons startpunt De Vijf Weeghen. Hebben daar heerlijk gedineerd. En daarna rustig terug naar huis.

Wat een geweldige dag…

Een golfkar huren aan de kust is een echte aanrader. Ik heb enorm genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. In één woord fantastisch. En we hebben nog mooie foto’s ook. Van ons mooie Zeeuwse landschap.

X Ka.

 

img_9083

…………………………………………………

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: