Categorieën
fashion Lifestyle

Collega Challenge dag 4.

Mijn collega’s kiezen mijn kleding uit. Aaaarrcchh!

Dag vier van de Collega Challenge. Het was nog best even zoeken naar dingen die me niet stonden. Er zijn natuurlijk genoeg kledingstukken die ik zelf nooit zou dragen. Maar om nou te zeggen dat ze niet stonden…

Het viel reuze mee. Mijn collega’s hadden de stomste combinaties gemaakt en verwacht dat we helemaal in een deuk zouden liggen zodra ik het pashokje uit kwam. Maar dat viel tegen. Of mee. Het is maar hoe je het bekijkt.

Iedere keer als ik het pashokje uit kwam, werd er helemaal niet gelachen. Maar dat was wel mijn bedoeling. Het moest er zó belachelijk uitzien dat het op de lachspieren zou werken. Maar op den duur moesten mijn collega’s en ik gewoon lachen omdat er niks te lachen viel.

Ik heb dus geleerd dat ik best veel kan hebben. Ondanks m’n maat. En ik heb ook geleerd dat ik echt mijn eigen stijl heb. Dat daarom veel kleding mij niet aanspreekt. Niet omdat het mij niet zou staan. Maar omdat ik er niet van hou. Mijn smaak is zeer specifiek. Ik denk dat iedere vrouw zou moeten weten van welke stijl ze houdt en wat bij haar past. Dan zouden vrouwen minder twijfelen en minder vaak een miskoop doen.

Vandaag weer een collega die iets voor me heeft uitgezocht.

db294095-5a66-41ad-b5a5-e039b888ae61-1Chantal is onze nieuwe collega. Ze werkt nu een paar maanden bij Hotlegs Fashion&Lifestyle in Terneuzen. Ze heeft jarenlang een eigen kapsalon gehad en het leek haar nu leuk om in de mode te werken.

“Tot nu toe vind ik het superleuk om in deze winkel te werken. En de kleding die er hangt is allemaal zó leuk. Ik moet me echt inhouden want ik zou blíjven kopen.

Ook heb ik geleerd dat je je als verkoper goed moet kunnen verplaatsen in de klant. Dan weet je hoe iemand is en wat bij die klant past en wat niet. Dat is best vermoeiend maar heel leuk.

Dit heb ik natuurlijk vroeger in mijn kapsalon ook altijd gedaan. Mijn motto was en is: Iedereen is mooi maar wij kunnen jou nóg mooier maken!

Ik heb al vaak samengewerkt met Karin en we hebben altijd veel lol. Terwijl we ook van aanpakken weten. Dat is fijn werken.

Karin is iemand die bij kleding niet van ‘frutseltjes’ houdt. Het mag wel vrouwelijk zijn maar toch simpel of eenvoudig. Sportieve dingen staan haar ook goed.

Voor deze uitdaging heb ik een kinderachtig setje gekozen waar ze, hoop ik, heel stom mee staat. Hihi. Het is iets dat ze nooit zou kopen. Ik trouwens ook niet hoor, haha.”

img_8939

Eh, tja, dit is weer zo iets. Echt stom staat het niet. Maar een rokje met ananasjes en daarop een bloesje met weer die ananasjes. Het is meer iets voor een tienermeisje. Nou ja, mijn dochter van 11 zou dit ook al te kinderachtig vinden. Het is heel jong, deze set. Niet iets voor mij.

Maar denk er een ander hoofd op en het kan best grappig zijn. Ook in de vintage-stijl kan het leuk staan. Maar dan zou ik wat vollere heupen moeten hebben. Deze toch-best-wel-leuke set is van Freequent (-40%).

Het printje is lekker zomers, maar niet Ka. En het stofje is wat benauwd, helemaal synthetisch. Voordeel van deze stof is dan weer wel, dat het niet krimpt of verkleurt. En het is zo droog na het wassen.

Goed gekozen, Chantal. Deze meisjesachtige combinatie is niks voor mij. Helaas staat het me best oké maar het is helemaal niet mijn stijl. Missie geslaagd!

X Ka.

2 reacties op “Collega Challenge dag 4.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d