fashion Lifestyle maatschappij

Collega Challenge dag 5.

Vandaag is de laatste dag van de Collega Challenge. Simpelweg omdat ik niet meer collega’s heb. Wel in andere filialen. Maar de meiden waar ik alle dagen mee werk, zijn er maar vier. En ik er bij, dat is vijf.

Vandaag dus de laatste dag, de laatste collega. Ik zelf. En ik weet natuurlijk als geen ander waarmee ik echt niet sta. Lang nadenken hoefde ik niet. Er is één kledingstuk in de winkel waar ik zelf nooit in zou lopen. En dat is een groen jurkje van Tramontana.

Het is dus knalgroen, van kant, met kwastjes op de rug. Heel vrouwelijk en voor mijn doen enorm tuttig. Toch heb ik er dames mee aan gezien die er prachtig mee stonden. Maar die hadden een ander figuur, het waren ander type vrouwen. Dus hierbij de keuze van de laatste collega, moi.

Dit vind ik het toppunt van NIET DOEN, KA. Deze jurk maakt een echte oma van me. Het stofje, de kleur, en bovenal het model (ik bedoel van de jurk hè).

Ook bij deze jurk komt de taille te hoog omdat het bij mijn boezem niet past. Daar heb ik wel vaker last van. Dat kon je ook zien in deze blog. Ik moet denken aan mijn oma. Zij droeg nog een corset of een corselet. En dan met haar grote boezem in een strak jurkje. Vaak geprint met lila of lavendelblauwe bloemetjes. En een dun ceintuurtje in de taille. Ik kende mijn oma niet anders. Huidkleurige panty eronder en schoenen met een klein hakje. Erg jaren ’50/60, het is bijna weer hip.

Zoveel kleren hadden de mensen vroeger niet. Dus de jurken werd tijdens het werken (het huishouden was toen nog een volle dagtaak) beschermd met een schort. En als er dan plots visite kwam, trok ze gauw haar schort uit. Maar zij droeg dus ook zulke jurken. Alleen zat het bij haar rond de heupen wat strakker. Wijde kleding werd alleen gedragen door zwangere vrouwen in die tijd.

Als je het niet erg vindt, wacht ik nog even met oma worden. Mijn dochter is nog maar elf. En ik ben in m’n hoofd nog steeds een dertiger. Ik voel me nog veel te jong om oma te zijn. Maar ik ben bijna 50. Ik ben al op oma-gerechtigde leeftijd. Ik had makkelijk een dochter van 25 kunnen hebben. En mijn kind had nu makkelijk ook alweer een gezin kunnen hebben. Dan was ik oma. Misschien toch wel leuk.

Maar nee, ik wil nog niet. Ik ben nog geen oma. En ik ga me er ook nooit naar kleden. Ik word een hippe oma.

Dit was de laatste en meteen verschrikkelijkste Collega Challenge. Graag deze foto zo min mogelijk delen om mij te sparen. Dank je wel.

X oma KA

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

4 Reacties

  1. Sylvia de Vos zegt:

    Nee, dit kan echt niet! Dit werkt heel erg in je nadeel, goed gezien!

    1. Erg he

  2. Sylvia zegt:

    Ohhhhh vreselijk inderdaad!!!! uit dat ding!! Heel snel LOL

    1. Ja verschrikkelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: