Categorieën
gezin, familie Lifestyle maatschappij

10 redenen waarom het aan mij ligt dat mijn dochter zich verveelt.

10 redenen waarom het aan mij ligt dat mijn dochter zich verveelt

Het is vakantie voor mijn dochter van 11. We zitten al in de derde week. Het weer zit mee. Papa en mama hebben ook vakantie. Er is van alles te doen. Maar Evi verveelt zich. 10 redenen waarom het toch echt aan mij ligt, dat mijn dochter zich verveelt.

 1. “We doen nooit iets leuks. We zitten iedere dag thuis en jij wil nooit ergens naar toe. Ik verveel me dood.” Ach, drie dagen festival, iedere dag zwembad, vier logeerpartijen, dagje Gentse Feesten, dagje uilen kijken, dagje safaripark, een keer mee maar de camping. Af en toe dagje thuis omdat je even rust nodig hebt. Het valt toch allemaal wel mee?
 2. “Ik mag niks. Op de Gentse Feesten was het kermis en ik mocht maar een uur daar rondlopen. Normale kinderen mogen gewoon een hele dag rondlopen op de kermis!” Weet je, je gaat al twee of drie keer naar de kermis in Axel in het voorjaar. En dan is het in september weer kermis in Terneuzen, daar gaan we ook naar toe. Dus loop nou niet te zeuren dat je nooit naar de kermis mag. En trouwens, weet je wel wat dat kost! “Nee dat weet ik niet maar dat maakt niet uit wat dat kost. Dat moet je maar voor je kind overhebben. Had je maar geen kind moeten nemen.”
 3. “Iedereen is weg op vakantie. Waarom wij niet?” We gaan gewoon niet ieder jaar. Vorig jaar zijn we in Turkije geweest . Daar verveelde je je ook. Soms komt het gewoon niet zo uit, schat. Misschien volgend jaar weer eens. Maar gewoon thuis en dan dagjes weg is toch ook leuk? “Nee, ik verveel me rot. En de WiFi doet ook al raar.”
 4. “Jij wil nooit een spelletje met me doen.” Als Evi ‘s morgens uit bed komt, sta ik meestal al te strijken, ben ik aan het opruimen of de vaatwasser aan het leegruimen. Dan moet ik mijn werk onderbreken om voor madam een ontbijtje klaar te maken. En sukkel dat ik ben, dat doe ik dan ook. Ik ga het haar nog brengen ook. En dan zie ik haar ogen al naar de kast gaan waar de spelletjes staan. “Mama, wil je met mij een spelletje Monopoly doen?” Pfff met dit weer een spelletje? Ben je wel goed bij je hoofd? Het is 30 graden! En trouwens, ik heb wel wat anders te doen dan een spelletje.
 5. “Ik wil op m’n kamer spelen maar jij hebt nog niet opgeruimd.” Al weken, wat zeg ik, maanden loop ik te zeuren dat ze haar kamer eens moet opruimen. Ze maakt er iedere keer een puinzooi van. Maar ze vindt dat dat mijn taak is. “Als jij zo graag wil dat mijn kamer schoon is, dan doe je het zelf maar” zegt ze dan tegen mij. En nu wil ze op haar kamer spelen. Maar ja, in die rotzooi kun je niks vinden he. Je kunt niet eens tot haar bureau komen, zo’n bende is het. Dus of ik haar kamer wil opruimen en schoonmaken aub. Want ze verveelt zich.
 6. “Iedereen heeft een zwembad in de tuin, behalve wij.” Inderdaad hebben veel mensen die wij kennen, een zwembadje in de tuin. Maar ik weet het zeker, bij een ander lijkt het altijd veel leuker dan wanneer je er zelf een hebt. Wij hebben ook heel vaak een zwembad gehad in de zomer. Dan werd dat water toch wat viezig. Met blaadjes en beestjes er in. En dan wilde er niemand meer in. En ruim zoiets maar weer eens op. Hoe krijg je dat water er uit en waar laat je het? En hoeveel plezier hebben we nu werkelijk gehad van heel dat zwembadje? Dus nee, wij hebben geen zwembad in de tuin. Je hebt een zwembadabonnement. Is dat niet genoeg?
 7. “Jij bent saai. Je hebt het altijd zogenaamd te druk.” Wat zeg je, zogenaamd? Het huishouden gaat gewoon verder hoor, ook al is het vakantie. En ik ben degene die er altijd voor opdraait want niemand doet hier verder iets! “O ze gaat weer klagen hoor. Maar je hebt nooit eens tijd voor mij” zegt mijn dochter dan met haar aandacht al lang niet meer bij mij. Maar bij Enzo Knol.
 8. “Jij gaat altijd leuke dingen doen met vriendinnen, nooit met mij.” Pardon? De Vorige keer zei je nog dat ik nooit meer wat deed en altijd maar thuis zat. Maar ik heb een paar vriendinnen. En daar wil ik een paar keer op een jaar mee afspreken. Is dat nou zo erg?
 9. “Jij zit hele dagen stom te bloggen en hebt geen tijd voor mij.” Luister schat, dit is mijn hobby en ik blog twee keer per week, that’s all. Jij zit thuis continu met je koptelefoon op, YouTube filmpjes te kijken. Wat is het verschil? Is dat dan zo gezellig?
 10. “Waarom moet ik nu al zo vroeg gaan slapen? Ik ben net zo leuk aan het spelen?” Ja tuurlijk. Het is half één ‘s nachts en je verveelt je niet meer. Normale kinderen mogen gewoon tot vier uur op blijven zeker?
 • X Ka

2 reacties op “10 redenen waarom het aan mij ligt dat mijn dochter zich verveelt.”

Hilarisch…..leuke leeftijd eej….zich gedragen als een diva. Waarom hebben ze verzonnen dat kinderen zo lang vakantie moeten hebben ?? Hahaha.
‘T is gelukkig overal hetzelfde. Tel tot 10 of 100 en geniet van je gezin !
Groetjes, Sandra. X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: