Categorieën
Lifestyle maatschappij

Wat maakt iemand “aantrekkelijk”?

Wat vind jij aantrekkelijk?

Mijn vriendin van 50 ziet zichzelf niet meer als “aantrekkelijk”. Terwijl ze  een bloedmooie vrouw is. Maar veel vrouwen van onze leeftijd denken dat ze niet meer meetellen. Niet meer sexy zijn, er niet meer toe doen. Niet meer aantrekkelijk zijn.

Hoe komen we daar toch bij? Als we nog 49 zijn is er niets aan de hand. Maar zodra we 50 of ouder zijn, voelen we ons een stuk minder mooi. Waarom zijn vrouwen van onze leeftijd opeens niet meer aantrekkelijk? En voor wie dan? Vallen mannen niet meer op 50+? Ik weet het niet. Ik zou het ze eens moeten vragen.

“Ik voel me op een of andere manier niet meer fris. De jeugdigheid is er helemaal uit nu ik 50 ben” zegt ze. “Ik ben niet meer aantrekkelijk. Niemand kijkt nog naar me. Ik ben oud.” Tjonge, niet meer aantrekkelijk, maar dat ben je nog steeds. Dat zit ‘m niet in je leeftijd. Dat zit in je uitstraling. Denk ik.

lipstick
(foto: picjumbo)

Wat is aantrekkelijk eigenlijk? Wat maakt iemand aantrekkelijk?

ENCYCLO.NL:

  1. aantrekkelijk – prettig om te zien of naar vooruit te zien vb: Zij heeft een aantrekkelijk figuur. Synoniemen: aanlokkelijk, begeerlijk  (Aha, toch het figuur)
  2. aantrekkelijk – zodat je er van wilt genieten.  (Pardon?)

WIKIPEDIA:

Aantrekkelijkheid is de mate waarin de lichamelijke eigenschappen van een persoon mooi worden bevonden. Het woord veronderstelt soms ook seksuele aantrekking, al kunnen de twee concepten ook los van elkaar gebruikt worden. De aantrekking die iemand voor iemand anders voelt hangt namelijk niet alleen af van de fysieke aantrekkelijkheid van die persoon.

Er zijn grote individuele verschillen in de perceptie van aantrekkelijkheid.
Eigenschappen die bijna universeel aantrekkelijk worden bevonden bij mannen en vrouwen zijn: symmetrie in lichaam en gelaat, een jeugdige uitstraling  (O jee, daar gaan we al), een zuivere en egale huid en felle haar- en oogkleur.

Meg Ryan en Mickey Rourke proberen krampachtig jong te blijven. Aantrekkelijk?

 

Er worden veel verschillen vastgesteld in de perceptie van aantrekkelijkheid tussen mannen en vrouwen. Gemiddeld genomen zijn (heteroseksuele) mannen aangetrokken tot vrouwen

  1. die slank zijn en kleiner dan zijzelf  (dat tweede lukt me wel),
  2. die er jong uitzien en een symmetrisch gezicht  (dat wordt al moeilijker),
  3. met volle borsten, volle lippen  (geen volle lippen, helaas)
  4. die een taille hebben die merkbaar smaller is dan de heupen  (taille.. eh.. die had ik toch, ooit?).

Eigenschappen van mannen die vrouwen gemiddeld aantrekkelijk vinden, zijn

  1. een sterk symmetrisch gezicht  (ja),
  2. ‘mannelijke’ gezichtstrekken  (klopt),
  3. brede schouders, een smalle taille  (inderdaad),
  4. een V-vormige romp  (ja een natuurlijk atletische bouw graag).

Iedereen verstaat wel wat anders onder “aantrekkelijk”. De een houdt van breed en mannelijk. De ander van studentikoos. Maar weet je wat ik écht aantrekkelijk vind aan iemand? Ongeacht leeftijd, geslacht of wat dan ook? Wat ik aantrekkelijk vind: iemand die totaal zichzelf is.

En iemand die vol overgave ergens voor gaat. Voor zijn of haar werk, sport of hobby. Iemand die in zijn of haar werk opgaat en er vol passie over kan vertellen. Dat is mooi om te zien. Dat is erg aantrekkelijk. En dan doet een rimpel, een grijze lok of een buikje er niet toe.

Ook zelfverzekerdheid is aantrekkelijk. Niemand valt toch op iemand die baalt van zichzelf? En ook dat heeft weer niks te maken met leeftijd, figuur of achtergrond. Iemand die lekker in z’n vel zit, heeft al de helft gewonnen.

laughing girls
(foto: twenty20)

Humor, nog zo iets. Dat vind ik ook heel belangrijk. Als je tijdens een gesprek heerlijk met iemand kan lachen. Als hij/zij een leuke humor heeft. Dat is toch aantrekkelijk?

Kortom, lieve vriendin. Je bent een aantrekkelijke vrouw. Je leeftijd doet er niet toe. Leef en lach en blijf vooral jezelf.

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d