Categorieën
home&garden Lifestyle review

Interieurtrend: de wereldkaart.

Eindelijk iets gaafs gevonden voor aan de muur.

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Mij leek zo’n hippe wanddecoratie ook wel wat. Ik zoek al jaren iets voor aan de muur achter onze bank.

 

Verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is dan weer stoer en industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past, zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in jouw interieur.

 

Historische wereldkaart zacht
Historische wereldkaart met pasteltinten

Unieke wereldkaarten

Ik heb een wereldkaart besteld op wereldkaarten.nl. Daar hebben ze de meeste keus. En ook nog voor een goede prijs. Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de ‘historische wereldkaart’. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur!

Trendy wereldkaarten

Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie.

Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

 

Wereldkaart behang
Fotobehang

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zelf wil ik ook een heel grote. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Wat ik ook gaaf vind, is om ons stukje muur achter de bank te beplakken met fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart/wit of pasteltinten.

 

Stadskaart Amsterdam
Stadskaart van Amsterdam

Stadskaarten

Ik ben helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip.

 

Wereldkaart kinderkamer
Wereldkaart met dieren

Kinderkamer

Ook erg leuk vind ik de decoratieve en tegelijkertijd leerzame wereldkaarten voor in een kinderkamer. Daarop staan bijvoorbeeld afbeeldingen van dieren die voorkomen in desbetreffende gebieden. Het brengt meteen wat vrolijke kleuren in het interieur. Ook hierin heb je genoeg keuze.

Ik heb er even over gedaan om de mooiste, meest geschikte wereldkaart te kiezen voor aan onze muur. Ze zijn ook allemaal zo leuk. Wat ben ik blij dat ik deze site heb gevonden. Ik kan niet wachten tot onze wereldkaart binnen is. Jullie krijgen het eindresultaat te zien zodra hij ophangt. Dus wordt vervolgd!

 

Logo wereldkaarten

Dit artikel is geschreven in samenwerking met wereldkaarten.nl.

X Ka.

 

 

 

 

3 reacties op “Interieurtrend: de wereldkaart.”

De wereldkaarten vind ik wat mooier dan de stadkaarten, maar het blijft zeker een super leuke trend! Ik vind het zelf super mooi, maar mijn interieur is gewoon al zo vol… Wat ik ook leuk vind zijn die wereldkaarten waarop je kan aanduiden welke landen je reeds hebt bezocht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: