Categorieën
health Lifestyle

5 nutteloze lichaamsdelen

Waarom kan zo’n nutteloos lichaamsdeel dan zoveel pijn doen hè?

Ik heb een maand geleden m’n kleine teen gestoten en dat deed toch pijn! Nu ik dus vier weken verder ben, kan ik nog steeds geen schoen verdragen tegen dat kleine rotteentje. Noodgedwongen loop ik daarom nog iedere dag op teenslippers. Ben ik even blij dat het niet sneeuwt! Maar waarom hebben we dat kleine teentje nog steeds? Die hebben we toch niet meer nodig?

5 OVERBODIGE LICHAAMSDELEN DIE MISSCHIEN TOCH NIET ZO NUTTELOOS ZIJN

stuitje

Staartbeentje. Ook wel stuitje genoemd. Die staart hebben we allang niet meer, dus waarom zit dat ding nog steeds aan ons lijf?

Tja, men (de wetenschap) zegt dat het stuitje er toch niet voor niks zit. Het is een belangrijk aanhechtingspunt voor bepaalde spieren, die in ons achterwerk. En het stuitje is ook een schokdemper voor onze ruggengraat.

oor 2

Oorspieren. Kun jij oren bewegen? Doe eens dan, haha. Wij mensen hoeven onze oren toch niet meer alle kanten op te draaien om onze vijanden aan te horen sluipen? Wij hebben haast geen vijanden meer. Alleen misschien dan ons eigen ras, de mens zelf.

mannentepel

Mannentepels. In de baarmoeder is iedere foetus in beginsel vrouwelijk. Pas in een later stadium wordt het geslacht van de foetus bepaald. Waarom zijn die tepels er dan blijven zitten? Het lijkt me wel een raar zicht als ze er inderdaad niet meer zouden zitten. Stel je eens voor.

appendix

Appendix. Het wormvormig aanhangsel van de dikke darm. Deze zou in de oertijd gezorgd hebben voor goede darmbacteriën in tijden dat er een hele poos eenzijdig voedsel was. In de tegenwoordige tijd met gevarieerd eten en onze hygiëne is de appendix echt overbodig. Je kunt er vreselijk last van hebben als hij gaat ontsteken.

img_9611

Kleine teen. Toen de mens nog half aap was, hadden we alle tenen nodig om dingen te kunnen grijpen. Maar ik gebruik mijn tenen alleen om te staan en mee te lopen. Dat kan zonder dat kleine teentje ook toch? Ik kan zelfs het kleine teennageltje niet eens lakken, omdat ie zo klein is. Dat onnozel ding.

Toch beweren sommigen (weer die wetenschappers) dat de mens echt niet zonder kan. De kleine teen hoort er bij voor het behoud van ons evenwicht en het rechtop kunnen lopen.

Nou, hij kan in ieder geval verrekt veel pijn doen. Dat kleine achtergebleven kromme rotteentje.

X Ka.

2 reacties op “5 nutteloze lichaamsdelen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: