fashion Lifestyle

Modetrend: ruitjes

Zo langzamerhand krijg ik weer zin in de najaarsmode. Ook al zegt de temperatuur buiten dat het nog zomer is, ik ben uitgekeken op m’n zomerjurken en bermuda’s. En als ik in de modezaken kijk, zie ik alweer zo veel moois.

Er zijn verschillende trends gespot bij de fashionmerken. Ik ga ze allemaal een keer behandelen. Maar vandaag begin ik met iets dat ik zelf heel leuk vind: ruitjes. En dan met name de ruitjes in geweven tweed (wol). Pied de poule en prince de galle.

Deze foto’s zijn niet van de beste kwaliteit. Ze zijn gemaakt met de zelfontspanner op m’n telefoon. Excuses daarvoor.

img_9678

Deze geruite jurk van Summum Woman heeft een donkergroene bies aan de zijkant zodat ie een sportieve touch krijgt. Ook een koord in de taille maakt deze comfortabele jurk minder klassiek.

img_9715

In diezelfde serie van Summum Woman zit deze leuke geruite broek met ook dezelfde details in donkergroen. Felle kleuren combineren goed met ruiten. Zo ook deze groene sweater van Summum Woman.

img_9733.jpg

Deze lekkere broek in ‘prince de galle’ ruit is gecombineerd met een heerlijk zachte, knalrode sweater. Beide van Penn&Ink N.Y..

img_9839

Over de geruite stretchjurk van Penn&Ink N.Y. draag ik een stoer leren motorjack van Ibana. De muts is van mezelf.

img_9815

Of een heel pak in ruitjesmotief. Waarom niet? Met een t-shirt en sneakers wordt het sportief. Met overhemd en pumps wordt het zakelijk. En zoals hier met een donkergroene blouse van Summum Woman en kistjes is het heel stoer. Een pak kun je op zoveel manieren dragen. Daarom vind ik dit een must-have voor iedere vrouw. Het “mannenpak voor vrouwen” op de foto is van Freequent.

img_9854

Zelfs een jas is er te krijgen met ruitmotief. Deze jas draagt als een vest, zo comfortabel. Hier gecombineerd met een knalrode sjaal. Jas en sjaal zijn allebei van Penn&Ink N.Y..

Vind jij deze ruitjestrend net zo leuk als ik? Een ruitje past altijd. In iedere stijl, voor iedere gelegenheid, bij iedere vrouw.

Natuurlijk is er in de winkels nog veel meer keus. Dus kom snel eens langs.

Tot dan!

X Ka.

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

4 Reacties

 1. Ik hou ervan…ik vind het geweldig die collectie.. alleen! Ik kan niet tegen wol!!

 2. Chantal zegt:

  Leuke setjes!
  Laat je binnenkort meer zien
  Vind het altijd zo leuk als de nieuwe collecties weer binnen komen

 3. Chantal zegt:

  Oja van welk met zijn jouw kistjes?
  Ik vind ze heel tof staan onder je jurkje

 4. […] genoeg. Printjes met allerlei afbeeldingen. Luipaardprint, bloemen, strepen, camouflage, hartjes, ruitjes. Het mag allemaal. Zelfs met elkaar gecombineerd. En in allerlei […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: