Categorieën
Lifestyle tv, film, theater

Heerlijke serie op Netflix

La Casa de las Flores. Kijken!

In regenachtige perioden zoals afgelopen paar dagen, zoek ik altijd naar een leuke nieuwe Netflix serie. En ik heb er weer een gevonden hoor! Een heerlijke dramaserie waarin alles gebeurt wat er in Dallas en Dynasty ook gebeurde. Maar dan helemaal van deze tijd.

Spaanstalige series doen het goed op Netflix. Denk maar aan series als Grand Hotel, Velvet, Tiempos de Guerra, Chicas del Cable en La Casa de Papel. Allemaal must-see series mocht je ze nog niet gezien hebben. Vooral de eerste vier zijn lekkere vrouwenseries. Heerlijk om te ontspannen. Ik kijk altijd Netflix tijdens het strijken. Zo wordt dat klusje minder erg.

Vorige week ontdekte ik dus de Spaanstalige serie La Casa de las Flores. Een Mexicaanse productie met goede acteurs. Het vertelt het verhaal van een rijke familie met een bloemenwinkel in een chique buurt. Natuurlijk komen we er achter dat er van alles mis is in het privéleven van de familieleden.

La Casa de las Flores logo

Seizoen 1 heeft 13 afleveringen. Iedere aflevering staat in teken van een bloem. Zo staat iedere bloem symbool voor een emotie of begrip.

Wat ik niet wist, was dat bloemen écht symbool staan voor iets. In Nederland kennen we dat ook. Lees wat bij ons de betekenis van bloemen is.

Casa Flores familieportret

LA CASA DE LAS FLORES

Rolverdeling: Virginia (mevrouw De la Mora), Ernesto (vader en hoofd van familie De la Mora) en hun volwassen kinderen PaulinaJulian en Elena. Financieel adviseur Diego en huishoudster Delia.

Het is een echte soap serie. Na één aflevering, wil je meteen de volgende zien. Heerlijke tv. Je zult het zelf ondervinden. Even heel kort waar de eerste zes afleveringen over gaan:

Julian en Diego

Afl. 1. NARCIS (symbool van leugens). Familie De la Mora viert het 50jarig bestaan van het bloemenhuis met een groot feest. Op het feest vinden ze het levenloze lichaam van Ernesto’s geheime minnares. Ze heeft een brief achtergelaten waar nog meer geheimen in staan. Ook leren we dat zoonlief Julian, die verloofd is met Lucia, heimelijk een relatie heeft met de financieel adviseur van de familie. Kortom, in aflevering 1 is het al smullen en leer je de familie met haar geheimen kennen.

Afl. 2. CHRYSANT (symbool van pijn). Ernesto had met zijn minnares een nachtclub met travestieten. Bovendien heeft hij met diezelfde vrouw nog een dochtertje. Helaas heeft de nachtclub schulden. Dit alles valt nu niet meer geheim te houden.

Paulina en Elena

Afl. 3. LELIE (symbool van vrijheid). Zoon Julian wil zijn familie vertellen dat hij homo is, zijn coming out, maar alles loopt natuurlijk anders dan verwacht. Ernesto wordt opgepakt voor financiële wanpraktijken en moet naar de gevangenis. Ook leren we de ex-geliefde van Virginia kennen, een psychiater die een handpop gebruikt bij zijn praktijksessies.

Afl. 4. PETUNIA (symbool van dank). Julian probeert met mannelijke strippers meer klanten naar de nachtclub te trekken. Dat valt niet bij iedereen in de smaak. Delia vertelt dat één van hen geen kind van Ernesto is. Ze doen een DNA-test.

Afl. 5. DAHLIA (symbool van dank). De uitslag van de DNA-test is binnen. Nu weten ze wie van de drie geen echt kind is van Ernesto. Het klikt iets te goed tussen Elena en Claudio, de zoon van vaders maîtresse.

Paulina en Maria Jose

Afl. 6. MAGNOLIA (symbool van waardigheid). Paulina ontmoet haar ex-man weer na lange tijd. Hij is nu vrouw. Virginia probeert meer geld in het laadje te brengen en verkoopt stiekem marihuana in haar bloemenwinkel.

Nou, je begrijpt wel al dat dit een geweldige serie is. Alle acteurs zijn hartstikke goed. Het is vaak komisch maar toch realistisch. Het kijkt gewoon lekker weg. Wel heb ik het eerste uur steeds naar de actrice die Virginia speelt moeten kijken. Zij is behoorlijk opgespoten en strak getrokken. Maar eigenlijk past het ook wel bij de rol die ze speelt.

Ik vond het heerlijk om La Casa de las Flores te volgen. Ik heb ‘m na twee dagen bingen (afleveringen achter elkaar bekijken), helemaal gezien. Mocht je ook gaan kijken. Laat je me dan weten wat je er van vindt?

X Ka.

7 reacties op “Heerlijke serie op Netflix”

Ohh ik ben dol op Netflix. My gosh, ik heb al wat series en film gekeken. Ik heb afgelopen week nog naar “How it ends” gekeken. De meningen zijn enorm verdeeld, maar ik zat vaak op het puntje van mijn stoel hoor. Maar de Spaanstalige series moet ik ook zeker gaan kijken. Doe ik als ik terug ben van vakantie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: