Categorieën
bloggen Lifestyle review

7 bloggers die ik zelf volg.

Lees welke blogs ik zelf volg.

Toen ik anderhalf jaar geleden zocht naar een blogger of vlogger voor 40+ers, kwam ik er geen een tegen. De meeste bloggers zijn jonge meisjes of jonge vrouwen. Zij schrijven over baby’s, over make up en kleding voor jonge vrouwen. Dit is voor ons minder interessant. Maar in de loop der tijd ben ik toch leuke schrijfsters tegengekomen. 7 bloggers die ik op dit moment volg:

(Lees waarom ik zelf ben begonnen met deze blog in: Een nieuwe naam voor mijn blog.)

 

blogger Sylvia

  1. Sylvia

Deze “lifestyleblogger met een mening” is een blogger van 45 jaar oud en vertelt met een flinke dosis zelfspot en humor. Ook schrijft zij over serieuze onderwerpen en schuwt niet om daarbij haar mening te geven. Ze blogt op haar eigen site maar ook voor Libelle.nl en NouveauNL. Momenteel zit ze thuis in een flinke verbouwing wat natuurlijk de meest hilarische verhalen oplevert. Lees bijvoorbeeld haar blog Wat ik allemaal denk bij onze verbouwing.

 

blogger Ninon

2. Fifty-licious

Deze Belgische Ninon schrijft heerlijk. Zij heeft nog geen zin om zichzelf een 50er te noemen, dus ze blijft voorlopig gewoon een 49+er. Haar schrijfstijl is gezellig en Belgisch, maar dat vinden wij, Zeeuws-Vlamingen alleen maar leuk. Ninon schrijft over mode, shoppen, lifestyle, haar hond en nog meer onderwerpen. Lees bijvoorbeeld over het gedoe van daten na je 50ste in Ik ben 50 en ik date. Ze heeft ook een leuke Facebookpagina, Mooie Madammen genaamd.

 

Karenz.nl blogger

3. Karenz

Deze lifestyleblogger was in 2001 een van de eerste Nederlandse bloggers. Ze heeft verschillende prijzen en nominaties gekregen. Karen is 40plus maar schrijft voor alle leeftijden. Haar onderwerpen lopen uiteen. Lifestyle, beauty, fashion, food, health, kids en shop tips. Eén van de vele artikelen dat bijvoorbeeld leuk om te lezen is, is een blog over de kracht van vrouwen: Empowervrouw.

 

blog Curvacious

4. Curvacious

Deze 34-jarige Desirée  heeft, zoals ze het zelf zegt, een “feel good blog”. Een blog over van alles wat het leven een beetje mooier, makkelijker en leuker maakt. Desirée heeft nu bijna twee jaar geleden een gastric sleeve operatie ondergaan waardoor ze van curvy naar maatje gemiddeld is gegaan. Over deze zware operatie schrijft ze regelmatig. Lees bijvoorbeeld over de nadelen van zo’n operatie in haar blog De nadelen van een gastric sleeve operatie.

 

Versie 2

5. Prettybusiness

De 31-jarige Aileen heeft de enige blog in Nederland dat zich focust op zakelijke mode, uiterlijke verzorging en werkkleding voor dames én heren. Met haar artikelen wil ze je inspireren, informeren en adviseren op het gebied van een professionele uitstraling op het werk. Een leuke site over een representatieve look voor ieder beroep. Ik heb bewondering voor haar hoe zij toch iedere keer een goed onderwerp vindt om over te schrijven omdat haar niche vrij beperkt is. Om eens kennis te maken met Prettybusiness is het bijvoorbeeld leuk om te lezen over Stel dat je jullie bedrijfskleding oerlelijk vindt.

 

bernadet-blauw-blog-e1538080103159.jpg

6. Bernadet Blauw bijna 50

Deze blogger is nog maar pas begonnen maar ik lees haar verhaaltjes graag. Bernadet heeft een latrelatie met Harmen, een full time kantoorbaan, een leuk flatje en een lieve kleindochter Milou. Ze maakt geen foto’s maar tekent zelf alle leuke illustraties. Daarin is zij uniek. Ze is bijna 50 en ziet daar best tegenop. Haar schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar. Vooral de belevenissen met haar kleindochter zijn heel leuk om te lezen. Ik moest erg lachen om het verhaal over haar kleindochter die vast zat tussen een dubbele deur, in de blog  Tussenoplossing.

 

Breg blogt

7. Breg blogt

Bregje van 38 schrijft persoonlijke artikelen, boekrecensies, recepten en outfit inspiraties. Bregblogt kan over heel serieuze zaken gaan maar je kunt ook heerlijk lachen. Als je graag boeken leest, kijk dan even of Bregje toevallig niet een heel goed boek heeft gelezen. Een leuk voorbeeld van herkenbaarheid en humor is het artikel Onhandig.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Natuurlijk volg ik veeeel meer blogschrijvers. Wie weet komen zij een andere keer aan bod. Neem een kijkje op de sites van deze bloggers. Maar blijf vooral ook mij volgen, hè! 😉

X Ka.

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “7 bloggers die ik zelf volg.”

Wat een fijn overzicht! Ik mis soms ook de wat ‘oudere’ bloggers. Ik ben wel lid van een Facebookgroep van bloggers van 40 en ouder, maar daar is niet zo heel veel activiteit.

Zelf ben ik 48 : ) en blog sinds 2001.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: