Categorieën
fashion gezin, familie Lifestyle

Kleding voor mijn dochter

Totaal nieuwe dochter!

Begin dit jaar schreef ik (in De kledingsmaak van mijn dochter.) al eens over de kleding van mijn dochter. Toen was ze nog maar net elf en zat ze in groep 7 van de basisschool. Daarin voorspelde ik dat haar kledingsmaak helemaal zou veranderen over een paar jaar. Maar dat is iets eerder gebeurd. Namelijk nu.

Ik leg iedere morgen Evi’s kleren klaar. Als zij met haar slaperige hoofd nog een outfit bij elkaar zou moeten zoeken, kan ze ‘s middags pas naar school. Vandaar dat ik dat altijd maar doe. Kan ik ook een beetje sturen wat ze precies aan mag. En hoe ze het combineert. Dat doe ik eigenlijk al jaren zo. En dat gaat prima. Ik hoef meestal maar drie keer terug om iets anders te pakken omdat ze “zo echt niet naar school kan” of omdat “met dit aan, iedereen haar gaat uitlachen”. Zo doen we dat dus al jaren iedere schooldag.

Nu was ik gewend aan haar stoere depri rock chick imago. Ik snapte ‘m eindelijk. Nam de laatste tijd precies de goede dingen mee uit de winkel. Zwart met zwart en kitsch en glitter en zwart. Alles te groot en te ruim. Het moest lekker zitten. Ze wou geen naden voelen. Niks mocht knellen. Als een broek aan de strakke kant was, gooide ze ‘m in de vuilniscontainer. En d’r haar hing sluik, ongekamd langs haar gezicht.

En nu ineens. Ik weet niet wat er gebeurd is of hoe het komt. Maar vanaf de eerste schooldag in groep 8, wil ze alles anders. Opeens is het een ander meisje. Alle kleren die ze heeft, zijn stom. “Doe ik echt niet meer aan.” Mijn kleine meisje is veranderd in een jonge dame. Haar kleren, haar kapsel, haar kledingsmaak is totaal veranderd. Mijn kleine Evi wordt groot. Is vanaf nu een pre-puber.

 

Broek en blouse van H&M; biker jack van Only; Nike sneaker van Bristol

Haar lieveling-outfit is nu een strakke (ja en dan ook echt heel strakke) zwarte spijkerbroek. Met daarop een roze (je leest het goed, ROZE) off-shoulder bloesje met zwarte stipjes. Daaronder witte sneakers. En als jas heeft ze nu een korte, beige kleurige fake-fur coat. Hartstikke leuk. Wat een hippe meid.

 

Broek van H&M; blouse en fur coat van Only; Nike sneaker van Bristol

En als klap op de vuurpijl: het haar draagt ze het liefst in een knot bovenop haar hoofd. (Gewoon blond, niet groen.) Wie had dit nu durven dromen? Ik niet in ieder geval. Nu kan ik eindelijk echt leuke dingen voor haar kopen. Dat is toch veel beter dan een paar joggingbroeken uit een rek van twee voor €10 wat ik vroeger deed? Dit gaat me dus geld kosten. Want ik weet nu precies wat ze leuk vindt. Namelijk datgene wat alle meiden van die leeftijd dragen.

Mijn kleine meisje is niet meer zo klein. Ze heeft zelfs al Small of Medium bij de Scandinavische trendy volwassen merken. Ik moet me nu wel inhouden met shoppen voor m’n dochter. Ik mag nu niet doorslaan.

Dag joggingbroeken en vaal zwarte sweaters! Hallo strakke broeken en lieve bloesjes! Welkom lieve leuke mooie pre-puber Evi! Blijf nog maar even zo. Zoals je nu bent. Lief, mooi, kinds en meisjesachtig stoer.

X mama Ka.

 

10 reacties op “Kleding voor mijn dochter”

Van meisje tot puber….times changed.
Al “snappen we ‘t niet altijd” ( volgens hen) toch blijven ze lief….
Gelukkig groeien we er in mee haha maar bezorgt soms ook menig grijze haar !!
Geniet van je meissie…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: