fashion Lifestyle maatschappij

Duurzame mode (web)shops

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week is er extra aandacht voor eerlijke kleding. Misschien wíl je wel duurzaam kopen, maar weet je niet waar. Daarom hier een paar Nederlandse adresjes waar je eerlijke en fairtrade fashion kunt shoppen.

jumpsuit Thought Clothing
Bamboe jumpsuit van Thought Clothing

The Blind Spot: Een trendy webwinkel met alleen maar eerlijke en duurzame kleding en accessoires. De merken zijn o.a. Alchemist, Thought Clothing, Inti Knitwear en PeopleTree.

Armed Angels bomber vest
Bombervest van Armed Angels

Fair e-good: een webshop met fair, eco en vegan fashion en accessoires. Ze verkopen merken als Alchemist, Armed Angels, Komodo en People Tree.

T shirt Lanius
T-shirt van Lanius

De Groene Knoop: een stenen en tevens webwinkel met duurzame kleding. Zij hebben o.a. Lanius, Thought, Armed Angels, Alchemist en Greenbomb.

Ook spelen de bekende winkelketens en merken in op deze groeiende trend. In mijn blog van dinsdag had ik het al even over Expresso. Winkels als H&M, Zara en C&A hebben een mooie collectie van duurzame materialen. En het zullen er in de toekomst alleen maar meer worden.

Expresso heeft, naast de RPET collectie, ieder seizoen een aantal duurzame kledingstukken. Ze kunnen gewoon tussen de andere kledingstukken hangen. Deze items kun je herkennen aan de groene e in het logo van Expresso.

H&M conscious wollen jas
H&M Conscious

H&M conscious – Het Zweedse Hennes& Maurits is een voorloper wat betreft duurzame kleding. Deze speciale lijn straalt exclusiviteit uit door het gebruik van eerlijke en pure materialen.

Zara Join Life luipaardjurk
Zara Join Life

ZARA Join Life –  Zara ontwerpt kleding met oog voor het milieu in deze lijn van het Spaanse fashionhuis. Pure en sustainable kleding.

C&A biocotton
C&A biocotton

C&A Bio Cotton – Het Nederlandse kledingketen van Clemens&August Brenninkmeijer doet ook mee aan de broodnodige duurzame trend en hebben een mooie collectie in biologisch katoen.

Maar ik blijf er toch bij: koop mooie items waar je lang mee kan doen. Investeer in goede basics die je iedere keer weer anders kunt combineren. Dan hoef je minder kleding weg te gooien. En wordt die kledingberg echt kleiner.

X Ka

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

1 Reactie

  1. Fijn om te zien dat bekende mode merken zich ook ontfermen over het milieu, alle beetjes helpen. Leuke blogpost! 💕

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: