Categorieën
fashion Lifestyle maatschappij

Duurzame mode (web)shops

Hier kun je eerlijke kleding vinden

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week is er extra aandacht voor eerlijke kleding. Misschien wíl je wel duurzaam kopen, maar weet je niet waar. Daarom hier een paar Nederlandse adresjes waar je eerlijke en fairtrade fashion kunt shoppen.

jumpsuit Thought Clothing
Bamboe jumpsuit van Thought Clothing

The Blind Spot: Een trendy webwinkel met alleen maar eerlijke en duurzame kleding en accessoires. De merken zijn o.a. Alchemist, Thought Clothing, Inti Knitwear en PeopleTree.

Armed Angels bomber vest
Bombervest van Armed Angels

Fair e-good: een webshop met fair, eco en vegan fashion en accessoires. Ze verkopen merken als Alchemist, Armed Angels, Komodo en People Tree.

T shirt Lanius
T-shirt van Lanius

De Groene Knoop: een stenen en tevens webwinkel met duurzame kleding. Zij hebben o.a. Lanius, Thought, Armed Angels, Alchemist en Greenbomb.

Ook spelen de bekende winkelketens en merken in op deze groeiende trend. In mijn blog van dinsdag had ik het al even over Expresso. Winkels als H&M, Zara en C&A hebben een mooie collectie van duurzame materialen. En het zullen er in de toekomst alleen maar meer worden.

Expresso heeft, naast de RPET collectie, ieder seizoen een aantal duurzame kledingstukken. Ze kunnen gewoon tussen de andere kledingstukken hangen. Deze items kun je herkennen aan de groene e in het logo van Expresso.

H&M conscious wollen jas
H&M Conscious

H&M conscious – Het Zweedse Hennes& Maurits is een voorloper wat betreft duurzame kleding. Deze speciale lijn straalt exclusiviteit uit door het gebruik van eerlijke en pure materialen.

Zara Join Life luipaardjurk
Zara Join Life

ZARA Join Life –  Zara ontwerpt kleding met oog voor het milieu in deze lijn van het Spaanse fashionhuis. Pure en sustainable kleding.

C&A biocotton
C&A biocotton

C&A Bio Cotton – Het Nederlandse kledingketen van Clemens&August Brenninkmeijer doet ook mee aan de broodnodige duurzame trend en hebben een mooie collectie in biologisch katoen.

Maar ik blijf er toch bij: koop mooie items waar je lang mee kan doen. Investeer in goede basics die je iedere keer weer anders kunt combineren. Dan hoef je minder kleding weg te gooien. En wordt die kledingberg echt kleiner.

X Ka

Één reactie op “Duurzame mode (web)shops”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: