Categorieën
Lifestyle persoonlijk

7 Pickwickvragen

7 Pickwick vragen en 7 antwoorden.

Zit jij ook altijd weg te dromen bij de vragen van Pickwick? Ze zijn meestal niet makkelijk te beantwoorden. In januari van dit jaar heb ik een paar Pickwickvragen beantwoord. En omdat ik een echte koffie- én theeleut ben, beantwoord ik opnieuw een paar van deze vragen.

 

Lees ook de blog Pickwickvragen van januari.

img_0656

1. Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

Ja, ik  denk het wel. Ik zal ‘m missen, dat wel. Maar als het moet, kan ik zonder, hoor.

Een poosje geleden op m’n werk, was ik mijn telefoon vergeten. Ik had ‘m thuis laten liggen. ‘Niks aan de hand’, dacht ik. Maar toen ik in ‘n eentje zat te lunchen in ons keukentje op het werk, wist ik niet wat ik moest doen. ‘k Verveelde me kapot. Ik heb een oude magazine doorgebladerd en ben na een kwartier gewoon maar weer gaan werken. Wat deden we vroeger? Toen we nog geen gsm’s hadden? Zaten we dan gewoon te eten en verder niks? Of las ik een boekje of blaadje? Ik heb echt geen idee, ik weet het niet meer.

 

img_0657

2. Zou je liever rijk of liever beroemd willen zijn?

Nou, dan ga ik toch maar voor rijk.

Beroemd zijn lijkt me vreselijk. Continu herkend worden, en gevolgd worden. Wat afschuwelijk. Je kunt niet gewoon snel even naar de bakker in je oude kloffie. Of afspreken met een vriend of kennis in een restaurant of zo. Er wordt meteen over je gepraat en geroddeld. Je kunt fans hebben, maar je hebt ook haters. Dat wat zij je naroepen en wat zij op social media over je schrijven. Je moet het allemaal maar verwerken. Nee, geef mij dan maar gewoon wat meer centen. Als ik maar anoniem mag blijven.

 

img_0653

3. Met wie heb je voor het laatst contact gehad via Whatsapp??

Met mijn collega Iris. Omdat we niet iedere dag samenwerken, en toch dingen willen bespreken, appen we nogal eens.

Maar dat doen we toch allemaal, appen? Wie belt er nu nog? Ik bel echt nooit meer iemand. Alleen de kapper, voor een afspraak. Of de dokter. En m’n moeder, want zij heeft geen gsm. Dat heeft ze ooit eens geprobeerd. Ik gaf haar een eenvoudig telefoontje met maar een paar knoppen. Dus bij knopje nr 1 belde ze de dokter, knopje 2 was naar mij, etc. Maar het was nog steeds te ingewikkeld. Ze gebruikte dat ding echt niet. Dus hebben we ‘m maar weg gedaan.

 

img_0655

4. Waar was je afgelopen week het meest dankbaar voor?

Dat is ook weer zo’n moeilijke vraag. Pfff, even denken hoor.

Waar ik dankbaar voor ben is dat we eindelijk met onze dochter een dyslexietest mogen doen. Het heeft heel lang geduurd voordat we bericht kregen. Maar ik ben blij dat ze getest wordt voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaat.

Ik was ook dankbaar dat Ruby van Furnview een interieur-advies wil geven voor onze huiskamer. Al jaren wil ik eindelijk eens de boel verfrissen, veranderen en een beetje modernisren. En ik zou wat kleur willen in onze huiskamer. Maar ik kan steeds niet kiezen. Ik weet gewoon niet goed wat het dan moet zijn, hoe ik moet beginnen. Ruby is bij mij langs geweest en zal me wat waardevolle styling tips geven. Spannend. Hierover later meer in een andere blog.

 

img_0654

4. Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?

Jeetje, weet ik veel.

Lekker cliché, maar ik ben trots op mijn dochter. Hoe ze een grote, leuke meid wordt. Het is een tienermeid met respect voor anderen. Ze heeft veel vrienden. Haat pestkoppen. En is een echte dierenvriend. Binnenkort wil ze zich inzetten voor het milieu en gaat ze rond school en op grasvelden, alle troep opruimen. Ik heb een grijpstok besteld en ze kan niet wachten tot ‘ie binnen is. Wordt vervolgd.

 

img_0652

6. Wat zou je doen wanneer je wakker werd en alles mogelijk zou zijn?

Dan kies ik toch weer voor zo’n typische Missverkiezing-antwoord.

Ik zou willen dat alle oorlog en haat uit de wereld was. Het is toch verschrikkelijk hoe mensen elkaar afmaken voor hun overtuiging en voor de haat jegens anderen? En al die onschuldige kinderen dan? Alleen de angst dat jou of een naaste iets zou kunnen overkomen. Dat is toch onleefbaar? Verschrikkelijk.

En als er dan geen haat meer is, verdwijnt vast ook de armoede uit de wereld. Want dan zorgen we met z’n allen toch voor elkaar? Vrede op aarde. Amen.

 

img_0651

7. Wat is jouw favoriete dag van het jaar?

O jee, dit is ook geen makkelijke vraag hoor.

Wat dacht je van: de eerste dag van de zomervakantie. Weten dat je de wekker niet hoeft te zetten. Weten dat je nog een hele vakantie voor je hebt. Je niet schuldig hoeven voelen omdat je maar weinig hebt gedaan deze dag. Want morgen is er weer een dag. En daarna weer. Heerlijk, de eerste dag van de vakantie.

 

Wat is jouw favoriete dag van het jaar?

X Ka.

 

 

 

3 reacties op “7 Pickwickvragen”

De eerste dag van de vakantie….daar kan ik volledig inkomen.
Ook de dag we met de kinderen, die 25 en 27 zijn en uit huis wonen, gezellig samen aan tafel zitten en er honderduit wordt verteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d