Categorieën
home&garden Lifestyle

Woonkamer make-over

Met een paar leuke accessoires een totaal nieuwe woonkamer!

Zoals je kon lezen in mijn vorige blog, was ik mijn woonkamer helemaal beu. Het werd tijd voor wat meer kleur en leuke nieuwe accessoires in huis. 

Met de de hulp van Ruby van Furnview heb ik nu toch een beetje een nieuwe kamer. Als je wil weten hoe Ruby te werk is gegaan, lees dan het  artikel van woensdag. Hierin zie je hoe mijn huiskamer er uitzag vóór de make over en lees je welke ideeën Ruby allemaal voor me had.

VOOR:

Zo zag het er dus al jaren uit. Grijs, somber en kleurloos. Ruby gaf me een paar leuke tips om mijn woonkamer een beetje te updaten. En ze koos als accentkleur geel.
Op het mood board liet ze me een paar voorbeelden zien wat bij ons huis past en mijn smaak en stijl is.
INSPIRATIE:
Dit zijn drie foto’s die mij erg aanspraken. Een gele bank van fluweel, een leuke buffetkast en een muur met lijstjes. Ze kwam ook nog een leuke wanddecoratie tegen met dezelfde ruitvorm als op onze zwart/witte luiken aan de ramen.
Met deze voorbeelden in gedachten, ben ik lekker gaan shoppen. En ik ben leuk geslaagd bij Leen Bakker. Daar hebben ze toch echt heel hippe dingen met een mooie uitstraling. En dan ook nog voor een leuke prijs.
NA:

Leen Bakker plaid en kussens

Plaid en kussen geel
Plaid ‘Riff’ €24,99; kussen ‘Indy’ €13,99. Leen Bakker
Ik wil een nieuwe bank maar ik doe het voorlopig nog even met leuke woonaccessoires. Een paar gekleurde kussens en een mooie plaid doen al zó veel voor de sfeer.
Ruby stelde voor om de grote eettafel met de korte kant tegen de muur te zetten. Dan wordt de ruimte meteen heel anders. Op de muur komen leuke lijsten met foto’s te hangen. Ik heb al wat leuks gescoord maar er kan nog meer bij. Nu staan de lijstjes nog op de tafel maar ze komen uiteindelijk aan de muur. Een foto wall.
Fotolijsten met foto’s Action
Leuke lijstjes met o.a. oude filmsterren
De lijstjes met Audrey Hepburn, Romy Schneider, Marilyn Monroe en een plattegrond van de stad Parijs heb ik gekocht bij Action. Vanaf €2,95.
Het fluwelen aapje €19,95; de kerstboompjes met omdraai-pailletten v.a. €8,95 en het glitter-schud-fotolijstje v.a. €9,95 zijn van Yaya.
Vloerkleed en poef Leen BakkerVloerkleed ‘Florence’ €57,99; gele poef ‘Milou’ €29,99. Leen Bakker
Een vloerkleed, een gekleurde poef, een schapenvachtje. Wat is er toch veel leuks bij Leen Bakker. Natuurlijk is alles in verschillende kleuren te krijgen maar ik heb gekozen voor geel.
Ladder Leen Bakker
Ladder Roel en macramé van Leen Bakker

De houten ladder ‘Roel’ €39,99 van Leen bakker vind ik zo’n geweldig ding. Het is erg trendy om er tijdschriften over te leggen. Of hangplantjes aan te hangen. Tijdens de kerstdagen kun je er kerstballen etc aan bevestigen. Het staat allemaal leuk. Zelf heb ik er een wollen sjaal van Yaya over gehangen. Staat wel stoer vind ik.

Zelf heb ik ook eens zo’n wandversiering geknoopt. Maar deze ‘Macramé creme’ €15,99 bij Leen Bakker kon ik niet laten hangen. Hij is een beetje bohemian en toch lekker grof.

Het letter board kostte €3,95 bij Action. Deze heeft een gouden lijst.

Buffelhoorn, glazen, fles Leen Bakker
Boho boven de haard

De hoorn €9,95 en de gele glazen zijn van Leen Bakker. De lijst met buffelkop en het gewei komen van Action. De houten flessen heb ik al heel lang. De geurkaars in betonnen houder is van Yaya (uitverkocht).

Cactus, kever en letter
Kever, kaars, cactus, letter

Een hoekje over? Een cactus doet het altijd goed. Met een kaars. Een grote letter, ooit gekocht bij Xenos. En bijvoorbeeld een leuke tekening van, in dit geval, een kever van Action.

Fauteuil Leen Bakker
Gele fauteuil Leen Bakker

Wat een gave fauteuil is dit, ‘Hamstad’ €119 Leen Bakker. Leuk als eyecatcher in een gezellige hoek. Hier aangekleed met een nepvachtje van Big bazar. Iets verder zie je de mooie gele schapenvacht ‘Doodle’ €51,99 van Leen Bakker over de zetel liggen.

Dit was de make over van mijn woonkamer. Dank je wel, Ruby. Zonder jou had ik waarschijnlijk alleen maar losse dingen gekocht en dan nog steeds geen sfeer gehad.

Met een paar aanpassingen, heb ik toch een heel nieuwe kamer. En zoveel geld heb ik er niet aan uit gegeven.

Je moet gewoon weten wat je wilt. Een plan of voorbeeld hebben. Daarbij heb ik hulp gehad van Furnview. Ruby begreep precies welke kant ik op wilde. Het was een fijne samenwerking.

WIN WIN WIN!

Wil jij ook graag interieuradvies op maat? Zaterdag 24 november is Ruby van Furnview in Hotlegs Terneuzen aanwezig. Vul je naam en telefoonnummer in bij Hotlegs in Terneuzen en

MAAK KANS OP EEN INTERIEUR STIJL ADVIES VAN FURNVIEW

Ook kun je die dag bij haar terecht met al je interieurvragen.

Tot dan!

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: