Categorieën
beauty Lifestyle

Nieuw jaar, nieuw haar

Ik ging eens voor iets anders

Al een hele poos wilde ik wat anders met m’n haar. Geen rigoureuze metamorfose maar gewoon weer eens iets verfrissend. Voor kerst ging ik naar de kapper. Zie hier het resultaat.

Het liefst wilde ik vlak voor kerst nog snel even naar de kapper. Maar die zat natuurlijk al helemaal vol. Dus twee weken voor kerst, ook goed, ging ik naar mijn vertrouwde adresje Hairstudio Infinity in Terneuzen.

Bij de kapper
Lekker kopje koffie

“Dezelfde kleur als de vorige keer?” vroeg de kapster. Ik ben namelijk een paar keer voor lichter bruin gegaan. Ook al zag je dat niet. Het was nog steeds donkerbruin. ‘Nee, ik wil wat meer beweging in m’n haar. Meer leven. Het mag rommeliger. Dus wat highlights, of hoe noemen jullie dat? Blonde plukken in m’n haar. Coupe soleil. Net als vroeger in de jaren ’80 hahaha.’ … … ‘O, toen was de kapster nog niet eens geboren’, dacht ik later.

Ik vroeg me af: Wat is eigenlijk het verschil tussen coupe soleil en highlights? Dat heb ik even opgezocht. Op de site yellsl.nl stond er het volgende over: 

aluminiumfolie in m'n haar
Zie die antennes op m’n kop

Dus daar zat ik, even later, in de aluminiumfolie. Dat is echt lang geleden. Twintig jaar geleden of zo, toen had ik ook blonde plukjes in m’n haar. Maar toen was ik nog jong. En nu, tja, iets minder jong.

zonnepanelen
Zonnepanelen in m’n haar

Wat was ik benieuwd. Ik heb al zó lang hetzelfde. Van model/kapsel ben ik wel vaak veranderd. Maar de kleur is al heeeel lang hetzelfde. Donkerbruin, daarna middenbruin. En nu ik wat ouder word, wil ik een wat zachtere tint langs m’n gezicht.

Dan kan ik, als ik wil, steeds blonder gaan. En op den duur overgaan op grijs, m’n natuurlijke kleur. Toch ben ik daar nog niet aan toe hoor. Eerst nog maar een paar jaartjes gewoon bruin.

Eigenlijk heb ik helemaal geen geduld om zo lang te zitten. Gewoon zitten wachten tot m’n haar klaar is. Na het verven moet het nog geknipt worden. En daarna nog geföhnd. Om nog maar niet te spreken over eerst het haar wassen, één of andere crème in m’n haar, in laten trekken,enzovoorts. Wat een tijdrovend iets, dat naar de kapper gaan.

Ik vind het altijd zonde van de tijd. Maar het moet, helaas pindakaas. En het zit altijd zo veel mooier als de kapper het gekleurd heeft en m’n haar weer lekker geknipt is. Daar kan geen thuishaarverfbeurtje tegenop.

Nu ik dus een poosje “nieuw haar” heb, heb ik al zó veel complimentjes gekregen. Iedereen vindt het mooi. Ik zelf ook hoor. Ik ben heel tevreden. En er staat alweer een nieuwe afspraak gepland.

Benieuwd? Hier een foto van hoe het er nu uit ziet:

Hier heb ik mijn haar niet eens geföhnd. Doordat het zo goed geknipt is, valt het gewoon lekker. Wat vinden jullie? Geen grote verandering, maar toch…

Dank je wel, team Hairstudio Infinity. Tot binnenkort!

X Ka.

Één reactie op “Nieuw jaar, nieuw haar”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: