Categorieën
fashion Lifestyle

10 trends voor zomer ’19

De leukste voorjaarstrends op een rij.

Ook al is de winter eigenlijk nog maar net écht begonnen, toch is het leuk om al vooruit te kijken naar de trends voor komend seizoen. Wat kunnen we verwachten deze zomer? En wat is nog geschikt voor ons, vijftigers?

 

Leeftijd en mode

Heel veel vrouwen van rond de vijftig, of zelfs jonger, vragen zich af of sommige trends nog wel kunnen. Kleed ik me niet te jong? Hoe kan ik mijn vetrolletjes wegwerken? Wat past nog bij m’n leeftijd? Daarom hier 10 trends die voor ons supergoed werken.

Eerst even dit

Sommige trends blijven doorlopen en zijn gewoon altijd goed. Andere dingen werden getipt voor deze winter maar zijn niet echt doorgebroken of we waren er iets te vroeg mee. Ook is niet iedere trend geschikt voor alle vrouwen. Iedereen is anders, heeft een ander figuur, heeft een andere smaak. Maar er is voor ieder wat wils. Voor door de week of juist voor een feestje.

10 belangrijke zomertrends op een rijtje

1. Kleur

Kleur, veel felle kleuren. Dit zag je vorige zomer en deze winter ook. En komend voorjaar zet die trend zich voort. Maar vooral de combinatie van kleuren zijn nu vernieuwend: paars met geel, oranje met lichtbeige. Belangrijke kleuren zijn paars, lila, geel, rood en poederblauw. Dé trendkleur volgens Pantone is living coral, een mooie tint tussen roze en rood in.

2. Pastels

Naast de felle kleuren, komen nu ook veel pasteltinten in de mode. Mintgroen, zachtroze, lichtgeel. Mooi chique te combineren met natuurlijke tinten als beige, wit en cognac. Deze kleuren zijn ook heel verrassend in combinatie met juist weer de knalkleuren. Zo creëer je een trendy look.

3. Bloemenprints

Eigenlijk zien we deze trend al een poosje. Maar deze zomer zet het pas echt goed door. Kleurige bloemen op jurken, rokken en blouses. Heel drukke prints of met alleen maar een paar grote bloemen. Hier word je echt vrolijk van. Deze print is natuurlijk heel vrouwelijk. Maar het is juist leuk om het met stoere items te combineren zoals een leren biker jack of cowboy boots.

4. Lange jurken

De maxi-dress is dit voorjaar een must. Er is heel veel keus in lengtes en prints. Van op de knie, net over de knie, kuitlengte of tot op je voeten. Deze bohemian stijl draagt heerlijk. Eerst nog te dragen met een tregging of panty. Later gewoon lekker met blote benen. Deze lange jurken zijn leuk in bloemenprint. Maar ook gewoon effen, gestreept, met dierenprint of met polka dots. Ook zijn rushes nog steeds erg trendy deze zomer.

5. Slangenprint

Het luipaard was goed vertegenwoordigd deze winter. Ook dit voorjaar is deze print niet weg te denken. Naast de luipaardprint zie je deze zomer de come back van de slangenprint. Je kunt bijna wel zeggen dat de slang het nieuwe luipaard is. Naast de slang wordt ook de zebra en tijger erg belangrijk. Dus met een dierenprint zit je altijd goed deze zomer!

6. Overslagjurk en -rok

Naast jurken, zijn ook rokken weer helemaal terug. In allerlei prints en meestal over de knie of langer. Opvallende trend daarbij is dat je veel overslagjurken en -rokken ziet. Meestal haal je dan een koord door een opening in de stof en wikkel je de jurk of rok gewoon rond je taille. Dat staat lekker nonchalant en kun je aanpassen in breedte. Het past dus altijd en het staat iedereen. Leuk zijn de rushes aan de overslag voor een boho twist.

7. Kimono

Voor een luxueuze stijl is de kimono een prachtig kledingstuk. De op Japan geïnspireerde bloes/jas is erg chique op een pantalon. Het is eens iets anders, en een stuk vrouwelijker, dan een blazer. De kimono is vaak van zijde-achtige stoffen gemaakt. Ze hebben een los ceintuur en wijde driekwart mouwen. Kimono’s zijn er in mooie prints en kleurcombinaties.

8. Dad sneakers

Heb jij ze al? Of vind je ze spuuglelijk? De dad sneakers/chunky sneakers/statement sneakers worden ook wel ugly sneakers genoemd. En niet voor niets. Ze zijn overdreven grof en zijn er in de meest vreemde kleurcombinaties. Helemaal leuk deze zomer onder een bloemetjesjurk of gewoon onder jeans. Ik ben fan!

9. Cowboy boots

Tja, waar ik het al eerder over had, de westernlaarzen. Ooit vroeger ook gehad. Nu weer helemaal hot. Leuk om te dragen onder de vrouwelijke, ietwat lievige bohemian jurken en rokken. Ik zoek nog steeds naar de perfecte cowboy laarzen.

Lees ook: 7 schoenentrends herfst/winter ‘18/19

10. Jumpsuit en overall

De jumpsuit is er eigenlijk altijd wel geweest en wordt deze zomer extra belangrijk als tegenhanger van de jurk. Daarnaast iets waar ik écht op zit te wachten: de overall. Ik heb zin in de Dolly Dots revival in mijn kast. Er komt er eentje binnen van YAYA in het legergroen. En die wil ik.

Welke trend is “echt jouw ding”?

X Ka.

10 reacties op “10 trends voor zomer ’19”

Dierenprints, lange jurken, jumpsuits, sneakers, cowboy boots, kimono….allemaal niet mijn ding. De rest ca va. Misschien moet ik er gewoon wat tijd laten overgaan om aan die nieuwe trends te wennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: