Categorieën
beauty health Lifestyle

Rimpels uitdeuken

Gebruik geen fillers, maar deuk je rimpels uit!

Internet, Facebook en YouTube staan vol met tips voor een jongere huid. Je kunt natuurlijk allerlei crèmes kopen en braaf iedere dag smeren maar die rimpels gaan daar echt niet mee weg. Maar toch er is een manier om rimpels te verminderen.

Veel drinken (nee geen wijn) en voldoende nachtrust doen wonderen. Dat zijn al twee dingen die mij niet lukken. Ik drink bijna nooit water. Aan zes bakken koffie per dag kom ik dan weer wel, met gemak. En af en toe een wijntje lukt me ook.

Maar koffie en alcohol zijn dranken die de huid uitdrogen. Dat maakt ouder, en dat willen we dus niet. En acht uur slaap, daar kom ik nooit aan, zoals veel vrouwen.

(foto: pixabay)

Nu had ik eens gelezen dat je rimpels kunt voorkomen of zelfs gedeeltelijk weg kunt krijgen door gezichtsgymnastiek.

Twintig tellen een overdreven glimlach. Twintig tellen opgetrokken wenkbrauwen. En zo voorts. Dus ik ging dat ook eens proberen. Gewoon tijdens het autorijden. Dat is voor mij een momentje dat ik helemaal alleen ben en hier even tijd voor heb.

Twintig tellen opgeblazen wangen om m’n diepe neus/mond groef te verminderen. Twintig tellen een glimlach met mijn lippen over m’n tanden (een kunstgebit-lachje) tegen lijntjes rond de mond.

M’n hoofd naar achter en dan m’n kin naar voor doen, een centenbak als het ware. Ook twintig seconden. (Deze laatste oefening is niet aan te raden in de auto.) Deze oefeningen een paar keer herhalen voor een goed resultaat.

Hier een link naar een filmpje over gezichtsgymnastiek: https://youtu.be/B6d0x6tlmMw

Mijn advies is om deze oefeningen te doen als je alleen op de weg bent. En niet wanneer je, net als ik, voor het stoplicht staat. Met bolle ballonwangen merken dat de bestuurder van de auto naast je, jou heel vreemd zit aan te staren.

Of doe je oefeningen onder de douche, ook een goed momentje om deze gekke bekken te trekken.

‘Eigenlijk komt het er op neer dat je je rimpels uit deukt’, dacht ik bij mezelf. De vouwen en plooien komen in je huid doordat je vaak een zelfde beweging maakt. Denk aan de fronsrimpel, dat komt door vaak te fronzen.

Lijntjes rond de lippen komen door een repeterende beweging van de lippen tijdens bijvoorbeeld roken, wang-bijten of extreem vaak fluiten.

(foto: pixabay)

Als je de rimpels regelmatig strak trekt, worden ze al minder diep. Maar als je ze binnenstebuiten keert, dan deuk je je plooien zelfs uit. Net als een deuk in een autodeur. Je duwt het gewoon terug. Dus weg met alle fillers en botox. We gaan gewoon uitdeuken die rimpels!

Enige voorzichtigheid is geboden. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik heb een keer ‘s morgens in m’n bed mijn fronsrimpel uit liggen deuken. Voor m’n gevoel ging dat best goed. Gewoon een poosje die diepe vouw naar buiten geknepen.

Ik vond dat ik dat gewoon iedere dag eventjes moest doen. Dan zou het resultaat na een tijd verbluffend zijn. “Meid, wat zie je er goed uit! Heb je iets laten doen?” zou iedereen vragen. Nee hoor, ik heb geen plastisch chirurg nodig. Ik gebruik gewoon m’n common sense.

Maar toen ik beneden kwam, schrok ik toch even van mezelf. In de spiegel. Ik had een enorme bloeduitstorting veroorzaakt tussen m’n wenkbrauwen. Ik had ineens een unibrow!

Wat erg, zo kon ik echt de deur niet uit. Ik heb geprobeerd m’n huid wat te masseren om het bloed wat te verdelen of zo iets. Daarna maar wat extra make up er over. Het was geen gezicht.

Dus gezichtsgymnastiek is prima, maar overdrijf niet. Uitdeuken is oké, maar volg eerst een BOVAG (Ben Ontiegelijk Veel Aant Genieten) cursus en ga op tijd voor een APG (Algemene Periodieke Gezichtsbehandeling).

X Ka.

3 reacties op “Rimpels uitdeuken”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: