Nieuw broodje op de markt

Er is een nieuw broodje op de markt. Een Zeeuws broodje. Een Terneuzens broodje nog wel. Ontwikkeld door de broers van Bakkerij van de Velde. Het is een heel bijzonder broodje. En ik heb er al een geproefd.

Het verhaal

Na lang wachten, veel experimenteren, proeven en lange verre reizen met De Vliegende Hollander heeft kapitein Willem met de broers Van de Velde een bijzonder maar heerlijk broodje aan land gebracht in Terneuzen.

Het tafelbroodje Zeezilt met zeekraal, zeezout, lijnzaad en verschillende graansoorten uit verre windstreken zoals khorasan en emmer, maakt dit een exclusief tafelbroodje.

Ingrediënten

Gewonnen

Op Facebook kon je zo’n broodje winnen en ik was één van de gelukkige winnaars. Afgelopen zaterdag ben ik mijn broodje gaan halen en ik kreeg als tip: Nog even lekker in de oven. Roomboter of aioli en zeezout er bij. Glaasje wijn. Geniet ze!

Tafelbroodje

Wat heb ik een goede beurt gemaakt toen ik ’s avonds met dit heerlijke broodje kwam aanzetten. Het ziet er ten eerste al leuk uit, zo’n stoer Zeeuws broodje. Leuk op een houten snijplank. Met roomboter en een botermesje er bij. Een goed glas rode wijn. Zo kwamen wij de avond wel door, leek me.

Wat een leuk stoer broodje

De smaak

Ik had een tamelijk zout broodje verwacht. Een enigszins zwaar brood met veel graanvezels en een zeer aanwezige ziltsmaak. Maar het is verrassend luchtig. Gelukkig maar. Want dit is een broodje dat je eet rond borreltijd. Een uur of 4, 5 dus. Het is niet fijn dat je je helemaal vol zit te eten aan zo’n sneukeltje. Ik denk dat de smaak velen zal aanspreken. Ook kinderen zullen dit broodje graag eten. Met een laagje roomboter er op. Lekker hoor.

Lekker plukken.

Nu kun je dit broodje laten snijden. Of je snijdt het zelf. Lekker grof of juist heel fijn. Of je scheurt er stukjes af. Wij deden het op z’n Zeeuwse boerenfluitjes. We plukten er gewoon een lekker stukje brood uit. Smeerden er wat roomboter op. En aten het zo uit het vuistje. We namen er een glaasje wijn er bij. Want ja, dat moest van de bakker. Het was smullen geblazen. Een ideale start van een gezellige avond.

Probeer ‘m ook eens

Bakkerij van de Velde bakt iedere dag genoeg stuks van dit nieuwe populaire broodje. Het is leuk om te serveren als je visite hebt. Zo heb je altijd een leuk verhaal bij, wat normaal niks bijzonders is, dit Zeeuwse broodje. Of je smikkelt het lekker zelf op. Het is een heerlijk tafelbroodje. Zeezilt. Exclusief verkrijgbaar bij Bakkerij van de Velde in Terneuzen.

Geniet ze!

X Ka.

Gepubliceerd door X by KA

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland. Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode: Hotlegs Fashion&Lifestyle. Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44. Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord. Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels. Veel leesplezier! X, Ka.

One thought on “Nieuw broodje op de markt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: