De culotte

De culotte heeft een beetje een negatief imago. Wij, vijftigers, hebben vroeger allemaal een strenge juf gehad die dit soort broeken droeg. En akela van de padvinders werd ook vaak uitgetekend in zo’n onelegante broek. Maar het zal toch geen waar wezen hè. De culotte is weer helemaal ín!

De foute jaren ’70 broek is helemaal hot. Je vindt hem in denim, corduroy, katoen, linnen, viscose of polyester. Je kunt ‘m elegant en klassiek dragen met een sjieke blouse en hakken. Of juist lekker stoer met t-shirt en sneakers.

Lees ook over de culotte in hot-or-not

Ik als broeken-freak ben natuurlijk helemaal weg van deze ‘nieuwe’ trend. En daarom heb ik er een paar aangetrokken. Misschien zie je de culotte dan toch heel anders. De foto’s zijn helaas onzuiver. Dat komt omdat ik ze genomen heb met de zelfontspanner op m’n telefoon.

Summum Woman

Dit is een zwarte culotte in viscose. Hij is niet superwijd dus heel draagbaar. De losse ceintuur kun je strikken waar je wil. Omdat ik niet zo groot ben, valt deze broek wat langer. Een heerlijk los model, lekker tijdens warme zomerdagen. De blouse heeft vlindermouwen en is in kleurige luipaardprint. Geel, roze en zwart, best gedurfd.

Summum Woman

Deze culotte in stone washed denim is een van onze favorieten. Erg leuk met de lange kimono uit dezelfde collectie. Zelf draag ik ‘m liever wat stoerder met een statement t-shirt. “Real life” staat er op, wat een knipoog is naar het bekende Wham t-shirt. Daar overheen draag ik een donkerblauwe blazer van YAYA.

Meer lezen over logo t-shirts in kan-dat-nog-wel-op-mijn-leeftijd

In Wear

Dit is een culotte zoals een culotte hoort te zijn. Prachtige stof, hoge taille, gevoerd, pers-vouw aan de voorkant en de perfecte lengte. Hij zit heerlijk en valt mooi. De retro print blouse is erg leuk op zo’n broek. De “foute” Hermes-print komt weer helemaal terug. Je zult het steeds vaker in de winkels tegenkomen. Deze is van Object.

Freequent

De frisrode kleur van deze culotte is lekker zomers. Door de soepele stof en losse ceintuur is deze geschikt voor zowel een sjieke gelegenheid, als lekker op vakantie. Het is maar net hoe je ‘m draagt. Hier heb ik de rode culotte gecombineerd met een wit t-shirt met rode tekst en een bomberjack met paisley motief. Beide van Tramontana.

En, wat vind jij nu van de culotte? Zie je jezelf er al in? Of gaat het ‘m nooit worden? Ik ben benieuwd naar je antwoord.

X Ka.

Advertenties

10 gedachtes over “De culotte

  1. In de zomer super leuk. Was er vorig seizoen naar opzoek 😘Niet te strak en lekker luchtig tijdens warme zomers en toch netjes. Zeker als je benen nog niet bruin zijn en lekker lange benen hebt. Helemaal voor.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.