Categorieën
Lifestyle maatschappij tv, film, theater

Who the *** is Duncan Laurence?

Waar komt ‘ie dan ineens vandaan?

Okee, okee. Misschien ben ik wel een cultuurbarbaar. Of een bejaarde die niet met de tijd mee gaat. Want degene die dit jaar voor Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival is Duncan Laurence. Say who?

(foto: Volkskrant)

Ik ken ‘m niet. Of beter gezegd kende hem niet. Want ik kijk nooit naar talentenjachten. En daar is Duncan ontdekt. Na “De Playback Show” en “The Soundmixshow” van Henny Huisman. En later “The X-Faxtor” met Henkjan Smits en Henk Temming (weet je nog?) was ik het na het tweede seizoen al lang beu. Toen ben ik afgehaakt. Ik vind dat we een beetje zijn doorgeslagen in dit soort programma’s. Ik heb zoiets van JA NU WEET IK HET WEL.

Al die shows als “So you think you can dance” en “X Factor”. “Sterren op het ijs”. “The Voice of Holland”. “Op zoek naar…”. “Popstars”. “De beste singer-songwriter van Nederland”. “Holland’s got talent”. “Idols”. “The Voice Kids”. Ik zap er gewoon voorbij. Het principe is iedere keer hetzelfde. En we hebben zo ongeloooflijk veel talent in Nederland, dat houdt toch nooit op.

En nu gaan we zo iemand naar het songfestival sturen. Het lied is niet onaardig hoor. Na een paar keer ga ik het zelfs mooi vinden. En de clip doet het vast ook heel goed bij de juryleden van The Eurovision Song Contest. Met een paar strakke blote mannenbillen is het sowieso scoren natuurlijk.

Wie is Duncan Laurence dan eigenlijk? Hij heet in werkelijkheid Duncan de Moor. Hij is precies vandaag 25 geworden. Gefeliciteerd, Duncan! En hij komt uit Spijkenisse. Duncan studeerde twee jaar geleden af aan de Rockacademie in Tilburg.

Hij heeft The Voice Of Holland in 2014 nèt niet gewonnen maar is gewoon doorgegaan met wat hij altijd al deed: muziek maken. Duncan geeft zangles en schrijft zijn eigen muziek. Het is een veelbelovend artiest.

Zaterdag 18 mei is het de Finale van Het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, Israël. Eerst moet hij nog door de selectie komen. Dan pas weten we of Nederland überhapt mee mag doen. Die begint dinsdag 14 mei al.

Laten we toch maar hopen dat Duncan hoog scoort. Hij maakt best een kans tussen al die andere deelnemers. Ik ga er in ieder geval voor zitten. Áls ie door de halve finale is gekomen natuurlijk. Mocht Nederland er niet bij zitten, hoef ik niet te kijken. Dan vind ik er niks aan. Zo chauvinistisch ben ik dan ook wel weer.

Stiekem hoop ik dus toch wel dat onze Duncan gaat winnen natuurlijk. En ik hoop jullie met mij. Ik zal ‘m vanuit mijn huiskamer aanmoedigen. HUP DUNCAN! HUP! Laat ze daar maar eens een poepie ruiken!

X Ka

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: